Gaphals
Foto: Jerry Prütz

Ny tuff skivaffär

Nu den trettonde augusti öppnar killarna bakom Gaphals, City to City och skivbolagen Lövley Records, The Sign Records och Freight Train upp en ny skivbutik i centrala Linköping.

Nu den trettonde augusti öppnar killarna bakom Gaphals, City to City och skivbolagen Lövley Records, The Sign Records och Freight Train upp en ny skivbutik i den lokal de delar med Susperia Tattoo inne på gården bakom Dennis Barbershop i centrala Linköping.

Det är även något av nyinvigning av lokalen så både skivbutiken och tatuerarna får visa upp sig och sin verksamhet.

– Vi tyckte att vi lika gärna kunde öppna en skivbutik när vi ändå har allt på plats här, säger Kaj Sivervik och Patrik Lindecrantz när news sticker in näsan en dryg vecka innan man slår upp portarna.

– Jag upptäckte även när jag kollade band dem som handlar via vår postorder att de fanns i Linköping eller en direkt närhet och tänkte att de kanske skulle gilla att komma hit istället och kunna handla direkt och slippa frakten, menar Kaj flikar in att då kan de ju ha råd med en extra platta.

Coffetablebook

De allra flesta banden ger ut sina plattor på vinyl och det är numera, tillsammans med digitala tjänster som Spotify, det som är det förhärskande formatet. CD-skivan är nästan förpassad till historiens skräphög.

– Det är ju så mycket roligare med vinyl och vi vill att våra plattor ska vara som en sådan där “coffeetablebook” som man glömmer framme när man får gäster hem, menar de båda eldsjälarna och företagarna.

Patrik Lindecranzt och Kaj Sivervik driver sedan länge sina olika bolag som gör spelningar och ger ut plattor. Skivorna är till största delen med svenska artister och många finns även lokalt här i Linköping. Men nu tar man alltså och öppnar upp en skivbutik.

– Vi vill självklart inte konkurrera med Bengans som har butik här i stan utan vi satsar på det lite smalare och udda utbudet. avslutar den dynamiska duon.

Här finner du mer info»

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER