Mappe Björkman candlemass Garlic & Shots
Foto: Evelina Szczesik

Rockstjärnor tar över Bröderna Olssons klassiska vitlöksrestaurang

Nu är det klart och igår, fredag 26 juni, slog man upp portarna till Garlic & Shots på Folkkungagatan på Södermalm i Stockholm. 

Nu är det klart och igår, fredag 26 juni, slog man upp portarna till Garlic & Shots på Folkkungagatan på Södermalm i Stockholm. Bakom satsningen hittar vi Mappe Björkman (Candlemass), John Levén (Europé), Robban Bäck (Mustasch, tidigare Sabaton) samt entreprenören Tomas Emblad som drivit ett flertal välkända krogar i Stockholm.

Bröderna Olsson på Södermalm i Stockholm har länge varit en oas för alla som gillar rock n roll, vitlök och skönt häng. Här har undertecknad intervjuat ett flertal intressanta rockmusiker som haft Bröderna Olsson som sitt vardagsrum, särskilt minnesvärt är ett snack med Nicke Andersson och en färsk “Strängen” när Hellacopters var hetare än Bröderna Olssons klassiska vitlöksshot. 

-Vi smygöppnande igår, säger en utschasad Mappe Björkman dagen efter smygstarten och fortsätter: 

-Jag stod mest i disken vilket jag tycker är kul och jag tror att folk faktiskt reagerar och tycker det är kul att se mig som diskare, jag hjälpte även till i baren lite grann, skrattar en mycket nöjd och nybliven krogägare. 

-Det blev väldigt lyckat och vi har förstått att många verkligen längtat efter att vi ska öppna upp Brödera Olsson igen. Vi har fräschat till stället, behållit namnet “Garlic and Shots” och självklart så är det vitlöken som är i fokus. Nu i den rådande pandemin får vi vara försiktiga och se till att folk håller avståndet. Vi har en anpassad meny med bara fem rätter. Det är ju främst en öl och kött restaurang men vi har vegetariska alternativ såklart. Jag har fått höra att vi har den bästa vegburgaren i stan, vilket är jättekul så klart. Vi har gjort vår berömda shot vegansk då vi bytt ut köttbuljongen en mot en vegetarisk. Den smakar lika bra för det, lovar Mappe  som lovar att vara på plats så gott som varje kväll. 

Rocknytt önskar de nyblivna krögarna lycka till!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER