Foto: Jo Lopez

Robby Krieger (The Doors) släpper nytt soloalbum

Robby Krieger, kanske mest känd för att ha spelat gitarr i The Doors, släpper sitt första soloalbum på tio år.

Robby Krieger, kanske mest känd för att ha spelat gitarr i The Doors, släpper sitt första soloalbum på tio år.

Hans nya platta ”The Ritual Begins At Sundown” ges ut den 24 april i år.

Saxat från pressmedelandet från Mascot Label Group:

”Krieger är nu tillbaka med sitt nionde soloalbum och hans första sedan det Grammynominerade Singularity och än en gång jobbar han med sin gamle låtskrivarpartner och producent Arthur Barrow. Barrow jobbade tillsammans med Frank Zappa under 70- och 80-talet men även med Giorgio Moroder, Joe Cocker, Diana Ross och Janet Jackson och bidrog även till filmmusiken för Top Gun och Scarface. På plattan hörs även Zappa-musikerna Jock Ellis (trombone), Sal Marquez (trumpet) och Tommy Mars (klaviaturer) samt AeB Byrne (flöjt), Vince Denim (sax), Chuck Manning (sax), Joel Wackerman (trummor) samt Juel Taylor (trummor).”

 Jag hängde med min polare Arthur Barrow och vi hade gjort några låtar som vi började finslipa och sen bjöd vi in några polare, skriver Robby Krieger i pressmeddelat om hur arbetet med albumet tog fart.

De senaste åren har Krieger även börjat måla och ett av hans verk pryder omslaget till nya plattan som går att spana in nedan. Krieger säger så här i pressmeddelandet:

– Jag skriver nog mest för min egen skull, jag förväntar mig inte att få fler hits som Light My Fire, skrattar han. Men man vet aldrig.

The Ritual Begins At Sundown låtlista:

1. What Was That?
2. Slide Home
3. The Drift
4. Chunga’s Revenge
5. Hot Head
6. Yes, The River Knows
7. The Hitch
8. Dr Noir
9. Bianca’s Dream
10. Screen Junkie

Robby Krieger (The Doors) släpper nytt soloalbum 1

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER