VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Vandenberg tillbaka med nytt album och musiker

Något som fick mig att studsa till av glädje var meddelandet från Mascot Records om att holländska hårdrocksbandet Vandenberg kommer tillbaka efter mer än trettio år. Genast rotade jag fram LP-skivorna från åttiotalet, lyssnade till låtar som ”Fighting Against The World” och ”Pedal To The Metal”, från det klassiska albumet ”Alibi” (1985).

Grundaren och gitarristen Adrian Vandenberg (egentligen Adriaan “Adje” van den Berg) fortsatte sin karriär efter att bandet upphörde 1987. Samma år var han gästartist på albumet med samma namn av Whitesnake. Adje spelade gitarrsolot i ”Here I Go Again”. David Coverdale frågade honom om han ville ingå i bandet permanent. Därefter var han medlem i gruppen under mer än tretton år. På senare tid hittar vi honom i Vandenberg’s MoonKings, som bildades 2013.


Debutalbumet ”Vandenberg” (1982) innehöll bland annat ”Burning Heart”, som var den första singeln gruppen släppte året därpå. På U.S Billboard Hot 100-lista nådde låten plats 39. De inleder nu sin comeback med en nyinspelning av samma bit, men med nya musiker och sångaren Ronnie Romero (Ritchie Blackmore’s Rainbow). Lite längre ner följer ett smakprov. Romeros röst passar alldeles utmärkt och han har en gnutta cool heshet, som lämpar sig perfekt i den här musikstilen. Jag hoppas på ännu starkare material till nya skivan, vilket det säkert blir. Ett något tyngre sound utlovas.

Uppspelt och fylld med energi sträcker jag nu upp armarna i luften, dansar svävande omkring i mitt vardagsrum och sjunger ”Once in a lifetime…one in a million…”, för det här mina vänner kommer att bli riktigt bra.

Annons:

Tillsammans med meriterade producenten Bob Marlette (Alice Cooper, Black Sabbath) finslipas nu den kommande plattan, som ges ut senare i år. Frontmannen: “Först måste vi färdigställa plattan, men sen vill jag ut och spela så fort som möjligt och helst runt omkring i hela världen. Det kändes logiskt att använda samma namn. Rockfans vet direkt vad de kan förvänta sig. Jag kände att jag inte var riktigt klar med den typen av musik som jag gjorde med Vandenberg och ville plocka upp tråden jag lämnat efter mig då jag gick med i Whitesnake. Spänn fast säkerhetsbältena, Vandenberg är här för att stanna!”

Ronnie tillägger: “För mig är det en dröm som går i uppfyllelse. Jag har följt Adrians karriär i många år och han har alltid varit en av mina favoritgitarrister, så att få jobba tillsammans känns helt overkligt! Han är en exceptionell musiker och är lätt att samarbeta med. Energin som uppstod då vi arbetade tillsammans var fantastisk.”

Vandenberg tillbaka med nytt album och musiker 1
Foto: Alex Solca


Vandenberg
består av:
Adrian Vandenberg – gitarr
Ronnie Romero – sång
Rudy Sarzo – bas
Brian Tichy – trummor
(Live kommer dock Randy van der Elsen att spela basgitarr och Koen Herfst att hittas bakom trummorna.)

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT