2019-06-19 KATATONIA - Copenhell. Foto:Mercedes Lindman.
Foto: Mercedes Lindman

Katatonia släpper nytt album – avslöjar detaljer

Katatonia är på gång med ett nytt album.

Katatonia – De svenska mästarna av melankoli återvänder nu med sitt nya opus “City Burials”, bandets elfte studioalbum och det första sedan uppehållet efter 2016 års “The Fall Of Hearts”.

Bildat 1991 av Jonas Renske och Anders Nyström har Katatonia varit stilbildande inom den tidiga svenska black/death/doom-rörelsen ända fram till den progressiva inriktningen de har idag.

Utöver den kreativa duon, är Katatonia ett fulltaligt band med en bländande musikalisk kemi mellan de övriga medlemmarna, Niklas Sandin (bas), Daniel Moilanen (trummor) och den nya rekryteringen i gitarristen Roger Öjersson. Katatonia har aldrig låtit mer vitalt än nu. Inspirerade av det nya blodet i bandet, är “City Burials” – inte nödvändigtvis en återgång till bandets metallrötter – utan ett sätt att återta delar av sin gamla stil och väva in dem i ett kaleidoskop av nya influenser som tar bandet ytterligare framåt.

Albumet producerades av Nyström/Renske och spelades in i Soundtrade Studios, Tri-Lamb Studios och The City Of Glass mellan oktober och november 2019 med ytterligare assistans av Karl Daniel Lidén. Albumet gästas också av Anni Bernhard, rösten bakom Stockholmsbandet Full Of Keys. Omslagskonsten är gjord av den välrenommerade konstnären Lasse Hoile och representerar ett återkommande tema från bandets album “Dead End Kings”.

Katatonia – City Burials släpps den 24 April på Peaceville Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution.

Katatonia släpper nytt album - avslöjar detaljer 1

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER