Gathering Of Kings släpper ny singel

Gathering Of Kings släpper sin tredje singel från sitt kommande album "Discovery".

“Kiss From Above” – så heter den tredje singeln från Gathering Of Kings kommande album “Discovery, vilket väntas släppas i mars nästa år.

Precis som skivans tidigare singlar “Heaven On The Run” och “Moonlight” så släpps även denna ruskigt starka låt på vinyl. Limiterad utgåva (Röd/Transparent) 7″ i 300 endast ex. “Kiss From Above” släpps den 3 januari via RN Records och den går nu att förhandsboka på Ginza: https://www.ginza.se/product/gathering-of-kings/kiss-from-above-red-ltd-/575756/

Gathering Of Kings släpper ny singel 1
Foto: Effie Trikili

Det här blir dessutom singeldebut för sångaren Alexander Frisborg vars röst påminner en hel del om Michael Sweet´s i Stryper. Alex sjöng ju som bekant med sin änglalika stämma även på låten “Long Way From Home” på bandets debutalbum, “First Mission”.

Gathering Of Kings släpper ny singel 2
Foto: Effie Trikili

“Kiss From Above” är skriven av geniet Victor Olsson, med texthjälp av Alexander Frisborg, mixad och mastrad och producerad av Thomas “Plec” Johansson på The Panic Room i Skövde. Trummorna har spelats in i Nordic Sound Lab i Skara tillsammans med Thomas “Plec” Johansson, Bengan Andersson och Victor Olsson.

Exekutiva producenter är bandets skapare och projektledare Ron Dahlgren och Nina Dahlgren samt Victor Olsson.

Omslaget har målats av den tyska konstnären Markus Vesper.

2019-06-05 GATHERING OF KINGS – Sweden Rock Festival. Foto: Diane Webb.
Foto: Diane Webb

KISS FROM ABOVE, LINE-UP:
Alexander Frisborg – Vocals
Victor Olsson – Guitars/Bass/Keyboards/Backing Vocals
Jonas Källsbäck – Drums

Special appearances by:
Henrik Sethson (Backing Vocals)
Theresia Svensson – Backing Vocals
Ron Dahlgren – Backing Vocals

Gathering Of Kings med förkortningen GOK, är det senaste årets stora snackis inom AOR/Melodisk hårdrock. Debutskivan “First Mission” tog sig in på den svenska försäljningslistan för fysiska album fyra veckor i följd. Detta med placeringarna 15 – 7 – 10 – 2 och albumet tokhyllades av recensenter runt om i världen! Albumet toppade även hårdrockslistan och vinyllistan.

Bandet har dessutom hunnit med att göra sina första två liveframträdanden. Debutgiget på Sweden Rock inför ca 10 000 personer och det andra på Skogsröjet. En tredje konsert blir det på Valand i Göteborg den 5 januari när Rocknytt firar 10 år och Rocknytt Indoor går av stapeln för allra första gången. Övriga band som spelar är tyska Masterplan och Saffire.

Låtlista:
Sida A:
Kiss From Above

Sida B:
Kiss From Above (Instrumental)

Gathering Of Kings släpper ny singel 3

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER