VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Close-Up Magazine har lagts ned

248 Shares

Det är med stor sorg som vi möts av nyheten att Close-Up Magazine lägger ner.

Close-Up Magazine startades av chefredaktören Robban Becirovic år 1991 och är Sveriges äldsta hårdrockstidning. Nu har en tjugoåttaårig era gått i graven. Detta är (såklart) oerhört trist och vi beklagar nedläggningen.


– Jag hade gärna fortsatt i 28 år till, sade Robban Becirovic i en intervju med TT.

Robban Becirovic skriver så här på Close-Up Magazines officiella sociala medier:

“Close-Up lägger ner tidningen men fortsätter med båtarna.

Det är med den största sorg jag skriver dessa rader: efter tjugoåtta år lägger vi nu ned tidningsutgivningen. Båtarna och andra konsertarrangemang kommer vi dock att fortsätta med som vanligt. För mig som levt och andats Close-Up i snart tre decennier och prioriterat tidningen framför förhållanden, familj och vänner – jag var inte ens pappaledig med något av mina två barn – är detta en förlust av djupaste mått.

Helst hade jag kört på i ytterligare tjugoåtta år, minst, men musikbranschen – och samhället i stort – har genomgått en kolossal förändring sedan jag som tjugoårig beväring startade Close-Up i en skogsglänta i trakterna kring Borensberg. I dessa Spotifytider anses papperstidningar i vissa kretsar vara fullt jämförbara med ånglok, zeppelinare eller faxapparater, vilket har fått till följd att det blivit svårare och svårare att få in annonser från skivbranschen. Eller snarare: att få så pass mycket betalt för annonserna att pengarna täcker våra relativt ringa utgifter.

Det är som det är, att vara bitter tjänar ingenting till. Jag är tacksam över att ha fått vara med om den här resan. Det har varit fantastiskt roligt att få göra den här tidskriften, roligare än något annat i livet. Att varje månad få skapa något nytt från ingenting och sedan se det utvecklas till ett färdigt verk är den bästa känslan i världen. Bättre än sex! Jag älskar allt som har med framställandet av ett nytt Close-Up-nummer att göra: att lyssna på all ny musik, skriva texter, läsa korrektur, kolla mailen, packa beställningar, korrespondensen med skribenterna, telefonsamtalen till skivbolagen, snacket med alla band, tömningen av postboxen – ja, till och med annons­försäljningen är en kul syssla. Eller att cykla till kontoret på morgonen, lycklig över att ha en ny spännande arbetsdag att se fram emot. Jag vet – det låter hur löjligt som helst, men så kul har det faktiskt varit att göra Close-Up. Tjugoåtta år och jag har inte haft en enda tråkig dag på jobbet. Söndags­ångest? Jag har hört talas om det, men aldrig förstått vad folk menar.

Jag ämnar inte försvinna helt från den scen som sedan 1987 upptagit större delen av mitt vakna liv, utan kommer på hobbybasis även fortsättningsvis att arrangera rockkryssningar på Östersjön under namnet Close-Up Båten, med samma eminenta team som tidigare, och kanske även några spelningar på land. Har en hel del idéer och det finns löjligt många bra band där ute som det hade varit roligt att göra grejer med.(…) Tack till alla prenumeranter och skribenter för tjugoåtta fantastiska år! Detta gör vi om igen i nästa liv.
ROBBAN BECIROVIC, FÖRE DETTA CHEFREDAKTÖR”

 

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter