VECKANS TOPPNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
FLER Nyheter

Skitarg lägger ner

323 Shares

Skitarg väljer att lägga ner bandet med omedelbar verkan.

Bandet har via sin Facebooksida lämnat följande meddelande;

Efter 14 år av otroliga möten med fantastiska människor från norraste Norrland till södraste Skåne, konsertarrangörer som gjort makalösa prestation under omöjliga förhållanden, fans som tagit sig milvis via moppe i kyla och vind, sponsorer, samarbetspartners och lövers och hejters så är det dags för vår cirkus att vandra in i solnedgången.Vi har under våra år lärt känna många människor som är märkliga, råkul och totalt bonkers. Vi har lärt oss mycket om att spela på gruppnivå och att synka ett scenframträdande. Vi har lärt oss massor om hur vi ska samsas i bandet, hur vi ska göra rätt mot arrangörer, hur vi ska se till att fansen alltid får en bra show och hur vi hittar till hotellet klockan 04:17 en söndagsmorgon.

Men framförallt har vi fått uppfylla våra drömmar.
Våra drömmar att stå framför ett publikhav på Sveriges största festivaler, att få släppa debutplatta (SKITARG 2010), uppföljare (DEN HÅRDASTE JÄVELN 2011) , konceptplatta (TARMAGEDDON 2014) och avslutande platta (LOS PULKERZ 2017) i egen bolagsregi, att få höra sin egen musik på radio och veta att någon just nu skrattar när de hör hästgnägget för första gången.
Men också att få höra vad musiken har betytt för en del av er. Att få ett kvitto på att man har bidragit till att någon någonstans vid något tillfälle fått stilla sitt lidande och för en stund kunna glömma sina bekymmer och bara fnissa lite.

Vi har varit priviligierade att i 14 år få vara ett band som tillsammans arbetar för att skapa något större än oss själva som enskilda individer. Att sannerligen arbeta för ett gemensamt mål som bara går att uppnå genom hårt slit. En magi som bara går att frambesvärja genom uppoffring och rödnäsad alkemi.

När vi i bandet nu når den delen av livet då uppoffringar måste börja göras för att kunna nå nya utvecklingsnivåer (som att skaffa familj, fokusera på en karriär eller finna själslig ro) så går det inte längre att värdigt hålla bandet SKITARG på livsuppehållande medel.
Med andra ord tror vi att vi gör bäst i att hoppa ut ur bilden innan vi blir rutten frukt i era kallingar.

Vi tackar alla fans och övrig personal för de här åren och hoppas att ni njuter av musiken i hundra år till.

Bästa midsommarönskningar,
/SKITARG

(Som tack drar vi av 50% på allt i webshoppen under en vecka. Ange kod SKITSLUT vid betalning. www.skitarg.com)

323 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR
Hittade inga inlägg.

VIDEOPREMIÄR

VIDEOPREMIÄR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!