VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
rogerglover-480

ROGER GLOVER: DEEP PURPLE släpper nytt album i februari

rogerglover-480

Deep Purples basist Roger Glover har avslöjat detaljer kring bandets kommande album.

Enligt en intervju med Roger Glover i ryska nättidningen Itar-Tass kommer Deep Purple släppa sitt nya, ännu obetitlade, album i mitten av febuari 2013. Han säger också att bandet skrivit 14 låtar, varav 12 av dessa kommer finnas med på den nya skivan samt att de har valt att använda sig av producenten Bob Ezrin, som tidigare bland annat arbetat på Kiss Destroyer, Alice Coopers School’s Out och Pink Floyds The Wall. Enligt Glover kommer bandet kommer bjuda på ett par av de nya låtarna under deras ryska turné som börjar senare ikväll, den 24 oktober. 


 

När tillfrågad om bandets tillvägagångssätt när de skrev låtar inför nya albumet och vad som varit annorlunda jämnfört med tidigare album säger Glover: “Låtarna kommer till genom jamande. Det är sällan någon tar med färdigt material in i replokalen. Vi började skriva på albumet förra året. I mars 2011 åkte hela bandet till en studio i Spanien och jamade fram låtar. Senare samma år hade vi en liknande jamträff, men Ian Gillan kunde inte närvara. Vi skrev en del låtar utan honom. Så det är väl det som varit lite annorlunda, att Gillan deltagit mindre i det musikaliskt kreativa. Annars, som vanligt, blir låtarna klara och sedan kommer Gillans låttexter.”

 

Deep Purples nuvarande sättning består av sångaren Ian Gillan, basisten Roger Glover, trummisen Ian Paice, gitarristen Steve Morse och keyboardspelaren Don Airey och det kommande albumet blir sättningens tredje album. Totalt blir detta Deep Purples 19:e studioalbum. Den nya skivan blir den första sedan Rapture of the Deep som släpptes i november 2005. 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link