rogerglover-480

ROGER GLOVER: DEEP PURPLE släpper nytt album i februari

rogerglover-480

Deep Purples basist Roger Glover har avslöjat detaljer kring bandets kommande album.

rogerglover-480

Deep Purples basist Roger Glover har avslöjat detaljer kring bandets kommande album.

Enligt en intervju med Roger Glover i ryska nättidningen Itar-Tass kommer Deep Purple släppa sitt nya, ännu obetitlade, album i mitten av febuari 2013. Han säger också att bandet skrivit 14 låtar, varav 12 av dessa kommer finnas med på den nya skivan samt att de har valt att använda sig av producenten Bob Ezrin, som tidigare bland annat arbetat på Kiss Destroyer, Alice Coopers School’s Out och Pink Floyds The Wall. Enligt Glover kommer bandet kommer bjuda på ett par av de nya låtarna under deras ryska turné som börjar senare ikväll, den 24 oktober. 

 

När tillfrågad om bandets tillvägagångssätt när de skrev låtar inför nya albumet och vad som varit annorlunda jämnfört med tidigare album säger Glover: “Låtarna kommer till genom jamande. Det är sällan någon tar med färdigt material in i replokalen. Vi började skriva på albumet förra året. I mars 2011 åkte hela bandet till en studio i Spanien och jamade fram låtar. Senare samma år hade vi en liknande jamträff, men Ian Gillan kunde inte närvara. Vi skrev en del låtar utan honom. Så det är väl det som varit lite annorlunda, att Gillan deltagit mindre i det musikaliskt kreativa. Annars, som vanligt, blir låtarna klara och sedan kommer Gillans låttexter.”

 

Deep Purples nuvarande sättning består av sångaren Ian Gillan, basisten Roger Glover, trummisen Ian Paice, gitarristen Steve Morse och keyboardspelaren Don Airey och det kommande albumet blir sättningens tredje album. Totalt blir detta Deep Purples 19:e studioalbum. Den nya skivan blir den första sedan Rapture of the Deep som släpptes i november 2005. 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER