VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Scorpions hyllar sitt tyska ursprung med första whiskyn!

De tyska hårdrockslegenderna Scorpions fortsätter bryta ny mark genom att slå sig samman med det ledande svenska whiskydestilleriet Mackmyra. Tillsammans har de tagit fram en innovativ whisky som adderar en lika tydlig som originell tysk twist till drycken.

Den djupa relationen mellan Scorpions och sina svenska fans manifesteras numera inte bara genom sin svenska trummis I Mikkey Dee, som anslöt för ett par år sedan. Med lanseringen av Scorpions Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask tar de den tysk-svenska kärleksaffären till nästa nivå.


Lagrad I amerikanska f.d. Bourbonfat och tidigare Oloroso-sherryfat men med ytterligare en slutlagring på tyska körsbärsvinfat ger mötet mellan tyska fatinfluenser och svenskt whiskyhantverk ett fantastiskt resultat. Medan det är relativt vanligt att nyttja fat som tidigare innehållit portvin, sherry eller madeira inom whiskyvärlden kommer bruket av tyska körsbärsvinfat garanterat få whiskykonnässörerna att höja ett nyfiket ögonbryn. Sötman från körsbären I kombination med vaniljen från bourbonfaten och de nötigt smöriga dragen från sherryfaten ger en rik skala av smaker som kompletterar varandra perfekt.

Bandet själva är spända på att äntligen få släppa sin första whisky och kommenterar:
“Äntligen har vi vår egen Scorpions-whisky, vi älskar den! Just den här tappningen är perfekt lagrad I fantastiska söta tyska körsbärsvinfat. Vi hoppas ni gillar den… Let’s Rock the Night and Taste The Sting!!!”

Angela D’Orazio, master distiller på Mackmyra:
“Otroligt härliga killar, Klaus, Rudolf, Matthias, Mickey och Pawel var extremt trevliga och intresserade. Jag tycker vi tog fram fin whisky ihop, med en härlig arom av fruktig vanilj från ex-bourbonfaten, mjuk smörighet från olorosofat samt en lite sötare touch av körsbärsfat; att det blev en finish med både sherry & cherry gav whiskyn en perfekt balans.”

Sari H Wilholm på Brands For Fans:
“Att få möjligheten att jobba med ett ikoniskt band som Scorpions har varit en ära. De har en fantastisk katalog med musik, för att uttrycka sig milt, och vi är extremt stolta att få vara en del I uppbyggnaden av en förhoppningsvis lika ikonisk katalog av drycker med bandet.”

Om Scorpions Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask:
När “the Good Times Roll” spelas, passar det perfekt med Scorpions Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask. Lagrad på f.d bourbonfat, spanska Montilla Oloroso-sherryfat och tyska körsbärsvinfat kommer du troligen att älska denna whisky “at First Sting”. Scorpions Rock ’n Roll Star Whisky ger en välbalanserat fin not av fruktig vanilj från bourbonfaten, rikliga doser torkad frukt och rostade nötter från olorosofaten och en snyggt avvägd sötma från körsbärsvinfaten.

Fakta:
Artikelnummer: 83083-01
Pris: 599 kr
Typ av whisky: Single Malt Whisky
Producent: Mackmyra Svensk Whisky
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Sverige

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter