VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

In Flames släpper ny gin

In Flames släpper den sista ginen i signature craft gin No.13 serien och hyllar rockens hårdast arbetande folk: sina roddare!

Roddarna – eller crewet som de ofta kallas – är den udda, mytiska samling människor som arbetar hårdare än någon annan bakom scenen för att se till att rockmaskineriets hjul snurrar obehindrat. Utrustning rullas upp på scen, gitarrer stäms, trumset byggs upp, kristallklart ljud levereras och episka ljusshower blinkar fram – allt för att bandet ska kunna prestera på topp.


Så viktig är crewet att artister har sjungit deras lov, bokstavligen. Tom Petty skaldade om sin roddare Bart, medan Motörhead odödliggjorde deras roddares hedonistiska livsstil I klassikern “We are the road crew”.

Annons:

När vi nu introducerar den senaste In Flames ginen – The Crew Batch måste vi ställa oss frågan om någon gått så långt som In Flames för att hylla sina roddare? Med In Flames Signature Craft Gin No. 13: The Crew Batch; Lingonberry & Cranberry tas den innovativa och hyllade ginserien från In Flames vidare I jakten på nya, spännande smaker.

Den nya, begränsade utgåvan följer flera framgångsrika släpp signerade bandets medlemmar och specialbuteljering för bandets utsålda festival “Borgholm Brinner” I juli I år. The Crew Batch präglas av distinkt svenska smaker som lingon och gifter sig snyggt med tranbärsnoter för att ge en ny tolkning av modern hantverksgin. Uppfriskande och, tillsammans med ginens enbärstoner, ett perfekt komplement till en välgjord tonic.

In Flames sångare, Anders Fridén förklarar: “Vi vet hur vi skapar vår heavy metal, men utan lite (eller… ganska mycket) hjälp skulle vi inte överleva särskilt länge på vägarna. Det här är vår hyllning till våra vänner och vår familj: De hårt arbetande medlemmarna I In Flames crew.

Yvonne Wener, business manager på Brands For Fans berättar: “Det har varit en otrolig resa I smakernas värld tillsammans med In Flames. Från idé till lansering av fem olika omgångar av gin I världsklass under ett års tid är en fantastisk prestation. Det faktum att de väljer att hylla sitt crew med det femte och sista släppet visar på värme, hjärta, klass och stil. Jag skulle också vilja passa på att tacka de människor utan vars hjälp Brands For Fans inte skulle kunnat ro detta I land: Självklart killarna I In Flames, med ett extrastort tack till Anders Fridén. Sedan har vi Patrick Holmqvist på Nils Oscar, Daniel Henriksson, Karin Jonsson och personalen på Götene VSF, Jerker Josefsson – denne mästare inom artwork och sist men inte minst ordkonstnären David Mortimer-Hawkins. Tack!”

Om In Flames Signature Craft Gin No 13: The Crew Batch; Lingonberry & Cranberry
Bastonerna och den klassiska ginkaraktären från enbär, koriander, citronskal, kanel, kardemumma och fläderblommor, har i denna utgåva fått inslag från våra svenska skogar i form av lingon. Lingonen har tillsammans med tranbär macererats under några varma sensommardagar innan de destillerats och tillsats ginen. Doftmässigt känner man de klassiska tonerna av en välbalanserad gin som harmonierar med en aning söt syrlighet från lingonen.

Fakta
Systembolaget: Beställningssortimentet, 2300 flaskor.
Artikelnummer: 81304-01
Pris: 559 kr
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Sverige

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT