VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

In Flames släpper sin fjärde gin

56 Shares

Med In Flames Signature Craft Gin No 13: Grapefruit & Rhubarb släpper In Flames nu sin fjärde gin i “signature” serien. Med denna release fortsätter bandet ta ett innovativt grepp om den svenska ginscenen. Ginen är smaksatt med grapefrukt och rabarber, signerad bassisten, Bryce Paul.

Genom att låta varje bandmedlem sätta ihop och signera sin egen smaksättning av hantverksgin har bandet In Flames flyttat fram positionerna på vad man kan göra med drycken, och gett den ett eget uttryck. Unika smakkombinationer som rosépeppar och lime, fläder och gurka eller bergamott och grönt té har fått såväl konnässörer som fans och bartenders att jubla. När bandets amerikanske bassist, Bryce Paul, får arbeta med smaksättning blir det grapefrukt och rabarber.


Bryce Paul förklarar tanken bakom sin gin: – För mig är inte grapefrukt bara en muterad apelsin… den är ju en smakrik och komplex frukt med en vacker dissonans som accentuerar och kompletterar andra smaker när de sätts ihop på rätt sätt. Med den här ginen har vi gjort just det.

Sari Wilholm på Brands For Fans säger: – Vi är världens bästa bolag. För att citera Hans Rosling: Det finns inget att diskutera. Vi har rätt och ni har fel.

In Flames Signature Craft Gin No 13: Grapefruit & Rhubarb släpps i en upplaga av 2300 flaskor idag, den 10 september, och är destillerad på Götene Vin & Spritfabrik AB. Priset är 559 Sek och finns tillgänglig via Systembolagets beställningssortiment.

Om In Flames Signature Craft Gin No 13: Grapefruit & Rhubarb:
Förutom den klassiska ginkaraktären från enbär, coriander, citronskal, kanel, kardemumma och fläderblommor, har denna utgåva en twist av grapefrukt och rabarber. Grapefrukten har adderat sin smak med varsam hjälp av den här sommarens varma solsken, varpå den adderades till den destillerade ginen. Doften är lätt blommig. Grapefruktens bitterhet och bastonerna från enbären kompletteras av rabarbernas fruktighet.

Fakta
Systembolaget: Beställningssortimentet, 2300 flaskor.
Artikelnummer: 88119-01
Pris: 559 kr
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Sverige

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter