VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
ghost

Ghost etta på albumlistan och når en historisk plats på Billboard

Ghost släppte den första juni sitt fjärde studioalbum, ”Prequelle”, ett av de mest emotsedda metal-albumen under 2018.

”Prequelle” gick in som solkar etta på albumlistan i Sverige vilket dom även gjorde i Norge och i Finland. Nu står det även klart att Ghost går in som trea på amerikanska Billboard 200 albumlista. Det är bara Ace of Base som lyckats med en högre position på Billboard 200.


Ghost skapade historia redan med förra albumet ”Meliora” då dom gick in på åtta på Billboard 200. Då var dem en av fyra som nått en topp 10 placering på Billboard 200, tillsammans med ABBA, Roxette och Ace Of Base. Med över 125.000 sålda album den första veckan så visar Ghost att dem är en av världens största akter just nu.

På torsdag så kommer Ghost tillsammans med Candlemass och Vargas & Lagola att göra en hyllning till Metallica som är årets mottagare av Polar Music Prize. Under hösten kommer Ghost göra en enorm turné som börjar i USA och i februari kommer dem till Sverige för att spela på Scandinavium och Globen.

Prequelle släpptes via Reaktor Recordings/Universal Music.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

Annonsansvarig på Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter