VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Egenartad musikdokumentär går upp på svenska biografer

Dokumentär om Bruce Dickinsons konsert i Bosnien-Hercegovinas huvudstad, Sarajevo, visas på biografer i Sverige.

Det var år 1994, Bruce Dickinson utförde en konsert i den krigsdrabbade staden Sarajevo. Folkets Hus Och Parker meddelar att de kommer att visa dokumentären ”Scream For Me Sarajevo” på ett antal utvalda biografer runt om i Sverige, en prisbelönad dokumentär om människor som riskerade sina liv för att sprida glädje.

Filmen kommer att handla om konserten, inbördeskriget, fansen och de människor som såg till att konserten kunde genomföras.

”Detta är historien om en av världens mest osannolika rockkonserter. Iron Maidens sångare Bruce Dickinson genomförde med fara för eget liv en konsert i den belägrade staden Sarajevo, under brinnande inbördeskrig. Mot bakgrund av krigets fasor är detta en film om de människor som riskerade sina liv för att ge lite glädje och hopp till befolkningen i Bosniens huvudstad”, skriver Folkets Hus Och Parker i ett pressmeddelande.

Dokumentärfilmen har svensk premiär den 17 april.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER