Astrakhan gör Jesus Christ Superstar in Concert

En rockmusikal skall naturligtvis framföras av ett rockband och Astrakhan med Alexander Lycke i spetsen kommer att framföra de starkaste låtarna från Jesus Christ Superstar.

En rockmusikal skall naturligtvis framföras av ett rockband och Astrakhan med Alexander Lycke i spetsen kommer att framföra de starkaste låtarna från Jesus Christ Superstar.

För kvällen är Astrakhan förstärkta av Mats Levén samt vokalisterna Karolina Karner och Teresa Perreli. I samarbete med Marcus von Boisman har man tagit fram specialproducerat bildmaterial som skänker en extra dimension till den dynamiska musiken.

Alexander Lycke

Alexander Lycke har gjort de flesta stora rollerna i de klassiska musikalerna på scener runt om i europa och senast 2014 spelade han huvudrollen i Jesus Christ Superstar på Åbo svenska teater. Sweden Rock Magazine utsåg Alexander till Sveriges bästa sångare 2016 och han berömdes för sin stora röst och breda känsloregister. Under hösten 2017 har Alexander kunnat ses i rollen som Jean-Valjean i Les Miserables som spelats för utsålda hus på Spira i Jönköping. Till hösten 2018 kommer Alexander göra den manliga huvudrollen i Chess som sätts upp i Helsingfors. Redan nu har det sålts 25.000 biljetter!!!

– I alla år har jag längtat efter att göra dom här låtarna med ett riktigt hårdrockband på scen – det är så här det skall låta och se ut!

Astrakhan

2013 var Astrakhan ett nytt band för skivköparna men musikerna i Astrakhan har tidigare setts i band som Pain of Salvation, Royal Hunt, House of Shakira mfl. 2016 kom bandets andra skiva som gick direkt in på den svenska hårdrocklistan samt utsågs till en av 2016 års bästa skiva i Sweden rock magazine, Holländska DPRP samt Franska Music Waves.

Mats Levén

Sveriges mest välmeriterade hårdrocksångare med en mångfacetterad röst. Mats är rösten i Candlemass men har även hörts med Yngwie Malmsteen, Therion och många andra internationella storheter. Mats är även en av sångarna i den största turnerande produktionen i USA – Trans Siberian Orchestra som når ungefär en miljon människor per år.

Karner/Perelli 

Karolina Karner och Teresa Perelli möttes 2005 i Los Angeles och har sedan dess jobbat med många av Sveriges största artister som Kalle Moraeus, Carola, Gladys del Pilar mfl.

Konserten kommer att spelas följande datum:

22/3 – Helsingfors @Svenska teatern i Helsingfors
23/3 – Åbo @Åbo Svenska teatern
24/3 – Jakobsstad @Schaumansalen
30/3 – Jönköping @Kulturhuset Spira

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER