VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records

24 Shares

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records, som släpper bandets sjunde studioalbum.

Bandets nya skiva bär titeln ”Tusen år” och kommer att finnas tillgänglig för publiken den 20 april. Skivomslaget kan de se nedan.


Tusen år” är ett fokuserat, tätt och tungt album som är troget bandets ideal – riffen, groovet och de svenska texterna – men också gräver djupare med tänkvärda, poetiska texter som såväl hyllar som beklagar vår mänskliga existens, från tidens begynnelse till en okänd framtid.

Abramis Brama för vidare en tradition av tung rock sjungen på svenska, vilken startade i slutet av 60-talet med band och artister som November och Pugh Rogefeldt. Till bandets musikaliska influenser räknas de självklara förfäderna och riffmästarna Black Sabbath, Led ZeppelinMountain och Cream, men också psykedelia och svensk folkmusik.

”Tusen år” spelades in och mixades av Mats Torkelsson i Hagaton Musikstudio i Stockholm. Skivan innebär en form av 20-årsjubileum för Abramis Brama, i och med att bandets klassiska låt ”Mamma talar” fick sina första spelningar i P3 under 1998. Året därpå släpptes debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals”, vilket snabbt följdes av en rad hyllade skivor, inklusive ”Rubicon” 2005 och den P3 Guld-nominerade ”Smakar söndag” 2009.

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records 1

Fredrik Lindström kallar Abramis Brama för Sveriges mest konsekventa band. ”För att vara konsekvent så måste man ha bra självkänsla. Abramis Brama sjunger om medmänsklighet, ansvar och existens med ett brinnande engagemang som skulle få Strindberg att ta tillbaka sina ord om att hans eld var den största i Sverige.”

ABRAMIS BRAMA
Ulf Torkelsson – sång, munspel
Per-Olof Andersson – elektriska och akustiska gitarrer
Mats Rydström – bas, kör
Fredrik Liefvendahl – trummor, slagverk, kör

Abramis Bramas ”Tusen år” distribueras av Sound Pollution, och släpps samtidigt på vinyl, CD och på alla digitala plattformar. Turnédatum för våren och sommaren kommer att utannonseras inom kort.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter