VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Twin byter basist

61 Shares

Våren 2017 släppte Twin sin fullängdsplatta “WASTELAND”. Ett debutalbum som bröt sig ut ur studion med betyget 7/10 av SwedenRock Magazine och 8/10 av CloseUp Magazine. Allt verkade gå Twins väg det här året.

Men så kommer livet emellan, barn, bostadsproblem och mitt i allt detta så valde man att under hösten 2017 gå skilda vägar med den dåvarande basisten.


Twin byter basist 4

Men med allt ont kommer alltid nått gott. Man fick tid att begrunda sig själv och fundera på vad man verkligen ville åstadkomma med Twin. Jakten på en basist påbörjades och upp ur askan reste sig Iffe War

Iffe War som kommer från en gedigen bakgrund med influenser från Rex Brown, Cliff Burton, Lemmy, Duff Mckagan, Michael Håkansson, Sharlee D´Angelo, John Myung, Peter Iwers, ICS Vortex, Mike Porcaro.

Iffe var med och grundade succé tributebandet “Vulgar Display Of PANTERA” tillsammans med Tony Jelencovich (Transport League, Outshine) ett band som han fortfarande är aktiv med. Iffe har även tidigare spelat i en del lokala band och hoppade in i Transport League under ett litet tag.

[media-credit name=”Foto: Mauzer Productions” align=”alignnone” width=”550″]Twin byter basist 5[/media-credit]

Iffe berättar: “Det viktigaste och största fokuset är nu TWiN! Jag känner att jag äntligen har hittat hem musikaliskt och personligt med Twin!”

Med Iffe är nu Twin nu komplett igen, kanske mer komplett än man någonsin har varit musikaliskt och i slutet av februari går man in i studion igen och inspelningen på en singel påbörjas.

Gitarristen John Eriksson berättar: “En ny skiva kommer att komma, när vågar jag inte svara på men vi vill ju inte vänta för länge så klart. Planerna och idéerna finns. Just nu ligger all fokus på våra livegig. Vi kommer att försöka besöka så många städer vi kan under våren som kommer.”

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link