VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Amplified anordnar välgörenhetskonsert

Den 27 januari går välgörenhetsgiget Club Amplified – Together We Rock av stapeln på Tryckhallen Hwitan i Falkenberg. Den ena hälften av pengarna kommer att doneras till cancerdrabbade barn, och den andra till de band som drabbades av branden i Gjuteriets replokaler i april förra året. Tre av dessa band var Long Road Down, Vatos Locos och Karpet. Alla tre kommer att stå på scenen när galan drar igång.

Rocknytt har pratat med Amplifieds arrangör Kastriot Zeqiri som ger sin syn på varför folk borde se spelningarna.


– Förutom att man får lyssna på skön musik så stöttar man ju också en god sak, då alla entréintäkter går till välgörenhet, säger Kastriot. Femtio procent går till banden och resterande femtio procent till en förening (Varberg för liv/Tuvas dag) i Varberg som stöttar cancerdrabbade barn och deras familjer. Som musikälskare hjälper man helt enkelt sina likasinnade och samtidigt de som behöver det allra mest!

Hur drogs projektet  igång?

– Medborgarskolans bandverksamhet Amplified hade ett av sina många musikhus i Falkenberg. I april 2017 brann byggnaden ner och totalförstördes och de tiotal band som repade i musikhuset förlorade all sin utrustning. När detta skedde misstänkte jag att försäkringsbolagen inte skulle värdera instrument och övrig utrustning till den summa de från början införskaffats för, vilket visade sig stämma. Då bestämde sig jag och mina kollegor oss för att vi skulle arrangera ett evenemang och därigenom samla in pengar till de drabbade banden. Hela vår verksamhet på Amplified bygger på att främja musik och självklart ville vi hjälpa till! Tanken var att de drabbade banden själva skulle spela och på så sätt dra in pengar, så att de skulle kunna fortsätta skapa grym musik! Ett av banden som skall lira under kvällen kom med förslaget att man skulle skänka en del av de insamlade pengarna till välgörenhet- och på den vägen var det.

Amplified anordnar välgörenhetskonsert 5

Info om biljetter och banden finner du HÄR.

För att vara med och bidra till ändamålet går det givetvis bra att skänka pengar, även om du inte kan delta under kvällen. Hjälp banden och hjälp dem att hjälpa! Detta gör du genom att kontakta Kastriot:

[email protected]kolan.se

Välkomna!

Arrangemanget sker i samarbete med Värdshuset Hwitan & Tryckhallen i Falkenberg.

Amplified anordnar välgörenhetskonsert 6

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link