VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Wildness skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency

335 Shares

Det melodiösa hårdrocksbandet Wildness har skrivit bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency.

Bandet släpper sitt självbetitlade debutalbum den 24 november genom AOR Heaven.


Skivans första singel “War Inside My Head” finns tillgänglig för lyssning här nedan.

Biografi:

Idén bakom WILDNESS föddes under sommaren 2013, då de första låtarna skrevs. Med fokus på tunga gitarrer, feta keyboards, explosiva trummor, melodier och hooks började något helt nytt och spännande ta form. Vid denna tidpunkt var WILDNESS mer av ett studioprojekt än ett band och grundades ursprungligen av trummisen och låtskrivaren Erik Modin. Gitarristerna Pontus Sköld och Adam Holmström värvades tidigt för att bidra med gitarrsolon och lead-partier.

Att hitta rätt sångare var ingen lätt uppgift, men i början av 2014 kom Erik i kontakt med sångaren Gabriel Lindmark och det stod snabbt klart att hans otroliga sångegenskaper var precis vad som saknades. Fler låtar skrevs och demoinspelning följde, och det tog inte lång tid innan det stod klart att WILDNESS förtjänade att vara mer än bara ett studioprojekt.

Den 1 september 2015 släppte WILDNESS sin egenproducerade debutsingel “Collide” som omedelbart fick bra rotation på olika digitala plattformar, däribland ett antal onlineradiostationer med inriktning på AOR och Melodic Rock. Liveuppträdanden som följde visade att bandet även kunde leverera live.

Nästa singel, “Turning The Pages”, släpptes den 14 januari 2016 och kort därefter blev WILDNESS kontaktade av Georg Siegl från det tyska skivbolaget AOR Heaven. Kontakten resulterade i ett skivkontrakt som gjorde det möjligt för bandet att äntligen påbörja inspelningen av sitt första fullängdsalbum.

Valet av producent var ett enkelt sådant, och lotten föll på den kreative och produktive Erik Wigelius (Wigelius, Care of Night) och förproduktionen och inspelningarna ägde rum mellan 2016 och 2017. Huvuddelen av skivan spelades in i Erik Wigelius studio, och ytterligare inspelningar sköttes av trummisen och medproducenten Erik Modin. De två tidigare singlarna “Collide” och “Turning The Pages” spelades in på nytt för albumet. Mixning och mastring gjordes av Erik Wigelius, som verkligen vet hur man tar de 80-talsinfluerade sounden och placerar dem i 2010-talet!

Med en rad bejublade spelningar i städer som Stockholm, Göteborg och Jönköping i bagaget är WILDNESS ett liveband att räkna med. Trots sin korta karriär har WILDNESS redan delat scener med väletablerade akter såsom WHITE WIDDOW och DYNAZTY.

Wildness är;
Gabriel Lindmark – sång
Adam Holmström – gitarr
Pontus Sköld – gitarr
Erik Modin – trummor

Låtlista:
01. War Inside My Head
02. Stranger
03. Shadowland
04. Alibi
05. Collide
06. Highlands
07. Your Last Romance
08. Down In The City
09. Falling Down
10. The Flame
11. Welcome The Night
12. Turning The Pages

Wildness skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency 1

YOUTUBE:

Rocknytt grundades den 25 november 2009 av Ron Dahlgren och med 100 000 unika besökare/månad är www.rocknytt.net Sveriges största nättidning för rock- och metal. Rocknytt når dessutom ut till 65 000 följare på Facebook. https://www.facebook.com/Rocknytt

Rocknytt Lajjv Agency startades upp 2013 av Ron Dahlgren och Nina Dahlgren. Under årens gång har man bokat ut band från alltifrån mindre klubbspelningar till festivaler som Sweden Rock Festival, Skogsröjet, Tons Of Rock, Sabaton Open Air, Väsby Rock Festival, Gothenburg Sound Festival, Rock In Lisch, Göteborg Rockfest m.fl.

Rocknytt Lajjv Agency representerar idag följande band:
SaffireApolloStreamlineWildness Gathering Of Kings
https://www.facebook.com/RocknyttLajjvAgency

Wildness skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency 2

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter