Apocalyptica firar klassiskt album och kommer till Sverige

1996 släppte Apocalyptica debutalbumet "Plays Metallica By Four Cellos". För att hylla det klassiska albumet har kvartetten släppt skivan remastrad - med tre bonusspår och möter nu sina fans på turné.

1996 släppte det finska fyrhövdade metalmonstret Apocalyptica ett epos och en hommage i form av debutalbumet “Plays Metallica By Four Cellos”. För att hylla det klassiska albumet har kvartetten släppt skivan remastrad – med tre bonusspår (“Battery”, “Nothing Else Matters” och “Seek & Destroy”). Nu möter bandet sina fans på turné – och den 15 mars kommer de till Skandiascenen i Stockholm!

Biljetterna släpps fredag 8 september klockan 09.00 via LiveNation.se

Utan gitarrer – men j*vligt metal. Det är Apocalyptica – som bildades av fyra cellister från Finland som är klassiskt skolade från Sibeliusakademin i Helsingfors. Det var det gemensamma intresset för metal som innebar starten av Apocalyptica – och över 4 miljoner album sålda till dags dato.

Med egna låtar samt covers på akter som Metallica, AC/DC, Pantera, Sepultura har Apocalyptica blivit ett namn som hela metalvärlden nu känner till. Det har också inneburit samarbeten med stjärnor som Dave Lombardo (Slayer), Ville Valo (HIM), Till Lindemann (Rammstein), Joseph Duplantier (Gojira), Corey Taylor (Slipknot) och många fler.

Vi ser nu fram emot att få välkomna de finska hjältarna till Sverige igen – torsdag 15 mars på Skandiascenen (Cirkus) i Stockholm. Ses där för en garanterat unik och magisk kväll!

Datum 2018

15/3 – Skandiascenen (Cirkus), Stockholm

Biljetter

Biljetterna släpps fredag 8 september kl. 09.00. Mer info via livenation.se

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER