VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Power Metal-bandet Arturius släpper färgstarkt debutalbum

Göteborgsbandet Arturius släpper i dagarna ett färgstarkt album där storslagna symfoniska inslag varvas med tunga gitarr-riff. Låtmaterialet tilltalar en bred publik och kanske är det därför inte så konstigt att första singeln redan spelas på rockstationerna.

Arturius grundades för tio år sedan, men hade från början en inriktning på mer traditionell rock. Efter ett par år bestämde sig bandet för att gå mer åt hårdrock med symfoniska inslag och landade slutligen i genren power metal. Nu mynnar den satsningen ut i debutalbumet och singeln ”Spirit of Evil” där de stora klassiska introna inger en känsla av filmmusikskaraktär som man gärna dras med i.

Bandet består av musiker som varit med i flera olika konstellationer genom åren. Mest framträdande är deras sångare Apollo Papathanasio som under 2016 släppte sitt soloalbum Waterdevils. Han har även tidigare medverkat i band som Spiritual Beggars, Firewind, Masquerade och Majestic.

I slutet av juni släppte Arturius sin singel “Spirit Of Evil” och nu 9/8 släpper de sitt debutalbum på b.l.a Spotify, ITunes, Amazon, Google Play mm.

Följande spelningar är hittills bekräftade:

16/8 Kulturkalaset – Valand, Gothenburg
6/10 Sticky Fingers, Gothenburg

Power Metal-bandet Arturius släpper färgstarkt debutalbum 1

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT