VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Streamline skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency

320 Shares

Det svenska bandet Streamline har skrivit bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency.

Streamline, som till fem sjättedelar består av det nedlagda Göteborgsbandet Diamond Dawn, släpper sitt hett efterlängtade debutalbum i slutet av augusti.


Tre låtar, “Freerider”, “Barely Runnin'” och “Talk It Out” har redan släppts och finns tillgängliga för lyssning nedan. Resterande låtar från det självbetitlade albumet släpps löpande under augusti månad.

Streamline från Göteborg/Stockholm har under de senaste två åren arbetat hårt i det tysta med sin självbetitlade debutskiva. Bandet har tagit stor hänsyn till den egna visionens integritet och anlitat namnkunnig hjälp från Victor Olsson (Saffire, Apollo, Gathering Of Kings) samt Dragan Tanaskovic (In Flames, Mustasch, Dark Tranquility), nu släpper de debutskivan på egen hand.

Få fans av klassisk hårdrock som går rakt på sak har undgått att häpnas av den attityd och spelglädje som bandet visar upp. Att en skiva i denna något översvämmade genre mottas med positivt överraskade recensioner och betyg som 8/10 i Sweden Rock Magazine och 5/6 i GAFFA är tecken som starkt intygar att Streamline med skicklighet och fingertoppskänsla fyller et tomrum på den samtida rockscenen.

Paralleller har dragits till Deep Purple och Van Halen så väl som Hellacopters, vad som står klart är att Streamlines ambition är att skriva och spela rockmusik för låtarnas och lyssnarnas skull. En ambition som uppfylls väl med lika delar nytänk och respekt för beprövad tradition när influenser hämtas från både dåtid och nutid. Med ett tungt och melodiöst sound som utgörs av intensivt gitarriffande, skrikande orgel, pumpande bas, svängiga trummor och vital sång river Streamline upp en lång reva i den seglivade missuppfattningen att tiden då det släpptes intressant och energifylld rock är förbi. Bandet har som liveakt länge varit välrenommerat för sin musikalitet och energifyllda liveshow, när det nu är dags att ta med debutskivan ut på vägarna bäddar det för en ordentligt levererad dos rock som räcker och blir över.

Låtlista:
01. Freerider
02. Barely Runnin’
03. Get What’s Coming
04. Save Me
05. Blind
06. Pay The Price
07. Talk It Out
08. 2nd Street
09. Deliver Us
10. The Good Samaritan
11. No Rest For The Vicar

Streamline är;
Gabriel Lindmark (vocals)
Olle Lindahl (guitar)
Jhonny Göransson (guitar)
Mikael Planefeldt (bass)
Niklas Arkbro (keys)
Efraim Larsson (drums)

Streamline skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency 1

SPOTIFY

YOUTUBE

Rocknytt grundades 2009 av Ron Dahlgren och med 100 000 unika besökare/månad är www.rocknytt.net Sveriges största nättidning för rock- och metal. Rocknytt når dessutom ut till 65 000 följare på Facebook. https://www.facebook.com/Rocknytt

Rocknytt Lajjv Agency startades upp 2013 av Ron Dahlgren och Nina Dahlgren. Under årens gång har man bokat ut band till alltifrån mindre klubbspelningar till festivaler som Sweden Rock Festival, Skogsröjet, Tons Of Rock, Sabaton Open Air, Väsby Rock Festival, Gothenburg Sound Festival, Rock In Lisch, Göteborg Rockfest m.fl.
Rocknytt Lajjv Agency representerar idag följande band:
SaffireApolloMean StreakStreamlineGathering Of Kings
https://www.facebook.com/RocknyttLajjvAgency

Streamline skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency 2

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter