VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Scorpions besöker Sverige i höst

Scorpions till Stockholm och Göteborg i november.

Legendariska Scorpions tar sin ”The Crazy World Tour” till Sverige i höst och spelar både i Göteborg och Stockholm, detta blir deras första turné i Norden på väldigt många år och ryktet säger att scenshowen är större och bättre än någonsin.


Fredagen den 24 november intar de Scandinavium i Göteborg och lördagen den 25 november är det Ericsson Globes tur.

Biljetterna till de två Sverigekonserterna släpps på tisdag den 13 juni kl 9.00 via Livenation.se.

Mer än 50 år har gått sedan den tid då de unga Klaus Meine, Rudolf Schenker och Matthias Jabs gick på gatorna i Hannover, som just hade vaknat ur efterkrigstidens förlamning, med en skottkärra fylld med sina instrument och förstärkare. Sedan dess har Scorpions kommit att bli Tysklands, eller snarare en av Europas mest framgångsrika rockband genom tiderna. Otaliga band inklusive Smashing Pumpkins, Green Day, Korn och System of a Down har gjort coverversioner av Scorpions låtar genom åren. “Rock You Like A Hurricane” har tolkats över 150 gånger av olika artister.

De grundades i Hannover, Västtyskland 1965. Scorpions blev en del del av den första metal-vågen på 70-talet med sitt debutalbum “Lonesome Crow” från 1972. Bandet nådde sedan arenanivå med de legendariska albumen “Love Drive”, “Virgin Killer” och “Animal Magnetism”. På 1980-talet släppte Scorpions en rad Billboard-ettor med “Love at First Sting” och “Blackout”, inklusive flera Topp-10-singlar med “Rock You Like a Hurricane” och “No One Like You” samt ett antal framgångsrika singlar såsom ”Send Me an Angel”, ” Still Loving You” och sist men inte minst “Wind of Change “.

Det ikoniska rockbandet har sålt över 100 miljoner album världen över och fått en uppsjö priser och utmärkelser. I februari 2015 släpptes Scorpions 19: e studioalbum, “Return To Forever”, samma år bandet firade 50-årsjubileum. Som om detta inte vore nog är Scorpions trummis ingen mindre än vår egen, och före detta Motörhead-trummisen, Mikkey Dee!

I morgon avslutar de Sweden Rock på stora scen, och nu är det alltså klart att de återvänder till Sverige för två arenakonserter i november.

Mer info om Scorpions här: https://www.the-scorpions.com/band/

DATUM
24/11 – Scandinavium, Göteborg
25/11 – Ericsson Globe, Stockholm

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter