EXTRA: Svensk hårdrocksstjärna satsar fullt ut på hockeykarriären

Supertalangen lekte med storheter som Niklas Sundström och Samuel Påhlsson vid tidig ålder.

jens westin corroded

Jens Westin mest känd från sina insatser som frontman i hårdrocksbandet Corroded har nu lämnat klubben i sitt hjärta, Timrå IK, där han spelat samtidigt som han försökt sig på att göra en karriär inom musiken.

“När jag spelade hockey i Allsvenskan funkade det bra att kombinera det med Corroded, men i och med mitt kontrakt med Färjestad BK så måste jag dessvärre lägga musikkarriären åt sidan ett tag, säger Jens.

Jens Westin föddes i Ånge den 4 november 1972 och var i tidig ålder en supertalang och spåddes en lysande karriär inom hockeyn men kärleken till hårdrocken visade sig viktigare. “Nu är jag i ett skede där hockeyn och dess löjligt höga inkomster har fått mig att tänka om. Jag kommer tyvärr inte ha tid att spela hockey och vara hårdrockssångare samtidigt, kanske kan jag i framtiden återinvestera min lön från Färjestad in i Corroded och då jävlar blir det åka av, säger Jens Westin i ett pressmeddelande.”

Corrodeds trumslagare Per Soläng har vid vår kontakt med honom varit medveten om beslutet en tid. “Jag är chockad över hans beslut. Jag vet att att han en gång var en talang utan dess like och att han lekte med storheter som Niklas Sundström och Samuel Påhlsson vid tidig ålder. Men aldrig trodde jag väl att han skulle ta detta beslut nu vid så pass hög ålder. Det är en stor förlust för oss alla hårdrocksälskare, dock en stor vinst för FBK.”

Corroded är aktuella med det nya efterlängtade albumet ”Defcon Zero” som släpps den 14 april via Despotz Records. Hela deras backkatalog kommer även att ges ut på vinyl inom kort.

Jens Westin kommer bära tröja nr 666 i Färjestad BK – ett nummer som ingen hockeyspelare någonsin burit.

Mer info HÄR!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER