VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Lars “Dille” Diedricson avled igår – blev 55 år gammal

[media-credit name=”Foto: Ron Dahlgren” align=”alignnone” width=”500″]Lars "Dille" Diedricson avled igår - blev 55 år gammal 5[/media-credit]

En av de främsta melodimakarna inom svensk musik – låtskrivaren och sångaren Lars “Dille” Diedricson (ex-Snowstorm och Don Patrol) är död.


Enligt sonen Oscar Hedström Diedricson dog han under måndagen efter att ha förts till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg under fredagen, skriver Expressen.se.

Dille slog igenom med bandet Snowstorm – som fick en svensk sommarhit med låten ”Sommarnatt” 1980.

1998 skrev han “Tusen och en natt” som gjorde att Charlotte Perelli vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Han var dessutom aktiv som sångare i hårdrocksbandet Don Patrol. Gruppen fick ett stort genombrott med sina två album ”Don Patrol” (1990) och ”A Wire, A Deal And The Devil” (1992) på kort tid i början av 90-talet. Turnerade med Van Halen-sångaren David Lee Roth i Europa och fick ett av albumen producerade av Charlie Midnight (James Brown, Doobie Brothers, Joe Cocker, etc.).

Dille och bandet har i recensioner på 90-talet begåvats med uttryck som att ”…går endast att jämföras med sångare som Robert Plant och Ian Gillan”.

2014 gjorde bandet comeback under en spelning på Rock In Lisch i Lidköping – en spelning som blev deras allra sista.

Lars “Dille” Diedricson blev 55 år gammal.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link