VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Black Paisley har släppt sitt debutalbum

57 Shares

[media-credit name=”Foto: Black Paisley, Facebook” align=”alignnone” width=”500″]Black Paisley har släppt sitt debutalbum 1[/media-credit]

Stureby i södra Stockholm är lite av ett centrum för musik. På ena sidan gatan huserade Lisa Nilsson och på andra sidan delar av Swedish house mafia. Mittemellan hörs ett dovt muller från ett dolt gammalt skyddsrum under ett av husen. Det är debuterande Black Paisley som repar efter debutskivsläpp.


Trots att det är Black Paisleys första skiva är de långt ifrån noviser. Flera av medlemmarna har tidigare spelat och turnerat med stora svenska artister som Mickael Rickfors, Andreas Johnsson, Factory mfl.

”Det nya är att vi själva skriver låtarna denna gång och släpper albumet på egen label”, säger Stefan Blomqvist, sångare och initiativtagare till bandet.

Black Paisley har släppt sitt debutalbum 2

Musiken är en blandning av hårdrock, powerballader och snuddar mot modern country på sina håll. Genren är typisk klassisk rock, med influenser från 70 och 80-tals rocken säger Stefan men låtarna är överlag rätt breda, och produceras av Mats Lindfors som jobbat med många av de moderna svenska och internationella akter t.ex. Petter, Talisman, Norum mfl..

Det nya albumet släpptes den 31 januari och har tagits emot fantastiskt bra framförallt utomlands, där man fått fina betyg från både tidningar och rocksajter i Belgien, Italien, England och hela vägen från Sydamerika.

”Det blir globalt direkt nu för tiden. Med de sociala medierna som Facebook och Spotify delas och sprids musiken över gränserna på ett helt annat sätt än det var tidigare när man släppte en skiva land för land”. Idag har vi hundratals följare från t.ex. Brasilien vilket är helt otroligt, säger Stefan.

Under hösten har man släppt 4 singlar inför albumsläppet sista januari, och nu planeras det för ett releaseparty med livespelning till våren. Vi hoppas kunna berätta mer om lokal och datum inom kort, men det blir under våren.

Som kuriosa kan nämnas att bandnamnet är taget från Bon Jovi gitarristen Ritchie Samboras signaturgitarr som heter just Black Paisley. Kopplingen till Bon Jovis är inte heller främmande musikmässigt, avslutar Stefan. Gillar man Bon Jovi är chansen stor att man också kommer gilla Black Paisley.

Black Paisley är ett svenskt Classic rock band från Stockholm som består av:

Stefan Blomqvist, sång och gitarr
Jan Emanuelsson, bas
Robert Wirensjö, klaviatur och kör
Ulf Hedin, gitarr och kör
Robert Karaszi & Mikael Kerslow, trummor

Köplänk till Ginza: https://www.ginza.se/product/black-paisley/late-bloomer-2017-special-edit-/445502/

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter