VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Göteborgstrion Långfinger släpper nytt album

[media-credit name=”Foto: Hugo Danred” align=”alignnone” width=”500″]langfinger-foto-hugo-danred[/media-credit]

Det nya albumet har titeln Crossyears, och släpps 30 september via amerikanska Small Stone Records. Redan nu kan man streama öppningsspåret ”Feather Beader” här nedan.  


Långfingers stil kan lite enkelt beskrivas som retro-rock, men man har inte bara vävt in klassiska influenser utan även en dos av grunge, stoner och psych-rock. Trion består av Victor Crusner på sång/bas, Kalle Lilja på gitarr och Jesper Pihl på trummor, och under deras ca tio år tillsammans har de släppt tre album med det senaste inräknat. Debutalbumet Skygrounds med radiohiten ”Herbs In My Garden” släpptes 2010 och följdes upp av Slow Rivers 2012.

Victor säger själv att Slow Rivers var en experimentell fas, och att Crossroads handlar mer om att hitta tillbaka till jammandet. ”Det stod klart under förproduktionen att Långfinger i grund och botten är tre vänner som tycker om att spela och skapa ny musik tillsammans. De händer alltid något stort när vi gör det. Någon av oss har ett riff eller någon sorts utgångspunkt, och sedan exploderar det därifrån. Så vi gick tillbaka till jam-mentaliteten, bara för att se vad som skulle hända, för att få albumet att bli som ett liveband som spelar och gemensamt visar upp all sin ackumulerade erfarenhet.”

Vilken låt som blir albumets ”Herbs in my Garden” återstår att se, men redan efter en första genomlyssning känns detta som ett riktigt starkt album. Den som vill uppleva musiken i liveformat beger sig till releasefesten på Pustervik i Göteborg den 7 oktober.

Låtlista
01. Feather Beader
02. Say Jupiter
03. Fox Confessor
04. Crossyears
05. Atlas
06. Silver Blaze
07. Buffalo
08. Ceasar´s Blues
09. Last Morning Light
10. Window in the Sky

langfinger-crossyears

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link