VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Deep Purples tjugonde studioalbum färdiginspelat – mixas just nu av Bob Ezrin

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”alignnone” width=”484″]deeppurple04iangillaneffietrikili484[/media-credit]

Deep Purples keyboardist Don Airey bekräftar nu för Ryska nyhetsbyrån TASS att bandet har färdigställt sitt tjugonde studioalbum. Ingen mindre än den legendariska producenten Bob Ezrin håller just nu på med slutmixen.


Ezrin producerade även So What?! (2013) som sålt guld i flera länder, och är bandets största kommersiella framgång sedan The House of Blue Light (1987).

Annons:

Ezrin är annars mest känd för att ha producerat Alice Cooperskivor som School’s Out och Billion Dollar Babies, Pink Floyds The Wall och fick Kiss att utveckla ett nytt sound på albumet Destroyer.

Airey vill inte uttala sig om det nya albumets exakta releasedatum, men försäkrar att plattan kommer att släppas inom kort.

Deep Purple befinner sig just nu i Ryssland, och fortsätter därefter till bland annat Sverige och spelar på Gröna Lund i Stockholm den 14 juni och på Liseberg i Göteborg den 15 juni. Missa inte det.

Länk till gårdagens spelning i Moskva:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT