VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

The Order of Israfel skriver bokningsavtal med Rocknytt Lajjv Agency

[media-credit name=”Foto: Press” align=”alignnone” width=”500″]The Order Of Israfel 2016 Press[/media-credit]

Rocknytt Lajjv Agency har slutit ett bokningsavtal med det Göteborgsbaserade doom metal-bandet The Order of Israfel. Kontraktet gäller inom Skandinavien.


The Order of Israfel albumdebuterade 2014 med skivan “Wisdom”. Skivan blev en riktig succé och bandet belönades bl.a med en spelning på Sweden Rock Festival och videon till debutskivans titelspår har nästan 200 000 visningar på Youtube.

Nytt album i maj!

Den 27 maj är det dags för en uppföljare till succédebuten “Wisdom”. Då släpper bandet sin nya platta ”Red Robes” via anrika Napalm Records. Samma dag firar man detta med en releasefest på Sticky Fingers i Göteborg.

The Order of Israfel har följt upp första skivan med över 50 spelningar runt om i Europa.

Info om bandet:

När Tom Sutton lämnade doombandet Church of Misery var det för att förverkliga sin sedan länge fastslagna vision om ett episkt doomband.

För att åstadkomma detta flyttade han till Sverige och slog sina strängar ihop med Patrik Andersson Winberg, ex Doomdogs, Hans Lilja, ex Lotus (som under en period hade Brian Robertson, ex Thin Lizzy, som gitarrist) samt Staffan Björck från Bandet Wildebeest. Tillsammans med sina och bandets Doom-och Heavy Metal-influenser, folktoner, twinguitars och känslan av gamla skräckfilmer skapa mörk gudomlig musik.
Snabbt fick bandet ett skivkontrakt med det aktade bolaget Napalm Records och man släppte i slutet av augusti 2014 sin debutplatta ” Wisdom”!

Responsen var fantastiskt bra runt om i världen med mängder av recensioner, genomsnitt 8/10, intervjuer och många skrev upp den till 2014´s platta i Doom, hårdrock, metal!

Bandmedlemmar
Tom Sutton – sång, gitarr
Patrik Andersson Winberg – bas
Hans Lilja – trummor
Staffan Björck – gitarr

the order of israfel red robes 500Rocknytt Lajjv Agency är ett bokningsbolag som framför allt kommer att jobba med band vars musik har tillräckligt hög potential för att etablera sig i toppen på den svenska rock och hårdrocksmarknaden. Ambitionen är att få ut banden över hela landet på alltifrån mindre klubbspelningar till stora festivaler.

Artister: The Night Flight Orchestra, Saffire, Mean Streak, Gathering of Kings och The Order of Israfel.

Kontakt bokningar: [email protected]

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter