VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
the resistance logo 484

The Resistance går skilda vägar med Jesper Strömblad

6 Shares

the resistance logo 484
The Resistance, som i januari släppte sitt andra album ”Coup De Grace”, meddelar nu att de går skilda vägar med gitarristen Jesper Strömblad (ex In Flames).

Strömblad var med och grundade In Flames och spelade med dem i sjutton år, fram till 2010. Sedan var han med och bildade The Resistance 2011.


Sångaren Marco Aro kommenterar uppbrottet såhär:
”Vi är stolta över det vi har uppnått som band. Det har varit både kul, men också jobbigt i perioder. Nu är det dags för The Resistance att blicka framåt och vi önskar Jesper all lycka till med sina kommande projekt.”

Just nu bokas det upp spelningar för The Resistance, som kommer att dyka upp inte bara på några prominenta festivaler i sommar, utan även räknar med turnéer i Europa och USA, senare i år.

Bandet, som består av Marco Aro (The Haunted) på sång, Daniel Antonsson på gitarr, Rob Hakemo på bas och Chris Barkensjö på trummor har hyllats för sin brutala old-school dödsmetall och fått lysande kritik från metallpressen världen över. Bland annat har albumet ”Coup De Grace”, där titeln är det klassiska franska uttrycket för nådastöt, fått 8 av 10 möjliga i både Close-Up och Sweden Rock Magazine. Därtill har det hyllats av prominenta internationella hårdrockstidningar som Metal Hammer Tyskland och Burrn i Japan.

Framtiden för The Resistance ser ljus ut, och bandet kommer att fortsätta med sin kompromisslösa musikaliska resa där ärlighet, benkrossartyngd och integritet är ledorden.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter