VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Art Nation Foto Jonas Wall 484

Art Nation gör årets Gothia Cup-låt

133 Shares

Art Nation Foto Jonas Wall 484
Gothia Cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Varje år tävlar 1600 lag från 80 olika nationer mot varandra för att ta hem guldet och lära känna nya kompisar.

Det som är nytt för 2016 är att den nya svenska rocksensationen Art Nation kommer skriva och framföra ”Årets Gothia Cup VM låt” tillsammans med dirigenten Ulf Wadenbrandt, med orkester och Brunnsbo Musikklasser. Den 18 juli intar Art Nation ett fullsatt Ullevi tillsammans med besökare från hela världen.
Låten ”We Are Better Together” lanseras som singel ihop med en musikvideo gjord av filmskaparen Johan Carlén. Inspelning av video och låt görs på Top Floor Studios i Göteborg i samarbete med producent Jakob Herrmann och Christoffer Borg.


Art Nation har med debutalbumet Revolution på kort tid blivit ett av Sveriges absolut intressantaste band. Tillsammans med den eftertraktade och väletablerade dirigenten Ulf Wadenbrandt med orkester och Brunnsbo musiklasser så utlovas något riktigt bra.

Hur kommer det sig att just ni fått det ärofyllda uppdraget att göra en Gothia Cup låt?
– Vi har varit i kontakt med Gothias VD Dennis under lång tid och tillsammans jobbat fram det här projektet.
Dennis visade stort intresse för bandet och vår musik och jag personligen har alltid varit ett stort fan av Gothia Cup och kände att detta kunde bli något riktigt kul!

Hur känns det att få göra den officiella cup låten första gången någonsin?
– Gothia Cup har alltid haft någon form av låt under invigningen för att välkomna alla besökare på bästa sätt, men nu har vi tagit detta till en ny nivå när Art Nation blir den första gruppen/artisten som skriver en officiell låt till Gothia Cup. art nation foto effie trikili 01 484Det känns fantastiskt roligt och vi har haft många möten med Dennis som har varit med i processen i att ta fram en riktigt bra låt.

Gothia Cup har funnits länge men ni är ett tämligen nytt gäng, hur kommer det märkas och hur harmonerar det?
– Det är det som blir den största utmaningen och det älskar jag!
Just nu är genren påväg tillbaka med Eclipse i Melodifestivalen och vi som intar Ullevi i sommar, nu är det viktigt för oss att slå oss fram i den kommersiella världen och jobba hårt för att fler människor ska uppmärksamma oss och genren.
Art Nation har inte funnits speciellt länge men vi jobbar hårt och sliter varje dag för att komma ut med vår musik och det känns så roligt att vi blir uppmärksammade på det här sättet.

Berätta lite om låten? vad är det för typ av låt etc?
– Låten är en pampig rocklåt/ballad med influenser från en av våra låtar som redan släppts då Dennis blev väldigt inspirerad av just den här låten.

Låten bygger även på ett orkester arr som görs och framförs av super dirigenten Ulf Wadenbrandt samt en stor kör från Brunnsbo Musiklasser.

Är texten anpassad för att dessa idrottare ska kunna relatera till den?
– Texten handlar om rättvisa,kärlek,glädje och gemenskap och givetvis är det någonting som Gothia står för men även vi i Art Nation!

Ni ska dessutom spela den live på Ullevi, kommer ni någonsin få en större publik efter det? och blir du inte nervös av bara tanken?
– Den tanken är helt overklig för hela bandet, det blir Art Nation, Håkan Hellström, Bruce Springsteen och Iron Maiden i sommar som intar ett fullsatt Ullevi(ler)

Givetvis är vårt största mål att ta oss till Ullevi igen någon gång i framtiden, det är tack vare vårt hopp om att bli riktigt stora som gör att vi hela tiden tar oss framåt och den styrkan i det hoppet måste man hålla fast vid.

Det blir även en video inspelad, är den tänkt till något speciellt forum?
– Det blir super fotografen och filmskaparen Johan Carlén som gör musikvideon och den kommer klippas mellan inspelningen på Top Floor Studios och invigningen på Ullevi och kommer släppas efter invigningen.

Får känslan av att ni inte har en lugn stund, sprudlar kreativiteten i Art Nation just nu? och vad är det som gör er så drivande?
– Ska man nå till stjärnorna så finns det ingen lugn stund. Vi är alla tacksamma i bandet att vi har stöttande flickvänner och familj som låter oss lägga ner så mycket tid på det vi älskar samt så många människor som gillar det vi gör och tror på oss. Nu gäller det att lägga i nästa växel och ta Art Nation till nästa nivå. Det planeras för album nummer två, större konserter och ännu mer stora och galna projekt.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter