VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
dregen christian larsson rocknytt

Dregen vill bli ny landshövding – leder omröstning

dregen christian larsson rocknytt
I februari 2016 slutar Jönkpings läns nuvarande landshövding, Minoo Aktharzand, för att istället bli landshövding i Västmanlands län. Således står tronen tom och något oväntat är det Backyard Babies-gitarristen Dregen som gör anspråk på den.

Under den gångna helgen presenterade SVT en lista av kandidater födda i Jönköpings län, däribland återfanns kända politiker så som Göran Hägglund (KD), Tobias Krantz (FP) och Alice Åström (V). Men det var inte bara politiker som stod med på listan, utan även författaren Majgull Axelsson och artisterna Lena Philipsson och sist men inte minst – Dregen. I omröstningens första skede ledde Göran Hägglund ganska tydligt men efter att Dregen från sin officiella facebooksida uppmanat fansen att rösta på honom så att han kan “styra stället med stil” gick han både ikapp och om den forne KD-ledaren. I skrivande stund har Dregen 61% av rösterna, vilket är nästan tre gånger så mycket som Göran Hägglunds 22% – och då är Göran Hägglund den enda kandidat som ens är i närheten av att vara ett hot. På tredje plats hittar vi Alice Åström och hon har bara 6% av rösterna. Vill du se en hårdrockare ta över titeln som landshövding så kan du visa ditt stöd genom att rösta här:


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jonkoping/vem-vill-du-ha-som-landshovding

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link