aprildivinewearerangers484crop

April Divine hyllar New York Rangers med en ny singel

aprildivinewearerangers484crop

Umeå-baserade April Divine tar till ett lite annorlunda grepp då de i väntan på en ny platta ( AD IV ) släpper en singel som är tillägnad hockeylaget New York Rangers.

aprildivinewearerangers484crop

Umeå-baserade April Divine tar till ett lite annorlunda grepp då de i väntan på en ny platta ( AD IV ) släpper en singel som är tillägnad hockeylaget New York Rangers.

Låten “We are Rangers” är en ren och skär kärleksförklaring och framför allt hyllas de svenska inslagen i Madison Square Garden. Undertecknad, som själv är ett Rangers-fan bytte några ord med Joakim Åström, vokalisten i bandet.

Ny låt med April Divine? Kul, ny platta? Planer närmsta tiden?
– Ja, ny låt och vi jobbar just nu med kommande plattan. Det har blivit en del förseningar iom rättsliga processer, men nu är vi på spåret igen.

Varför Rangers och hur kom ni på idén?
– När vi turnérade i staterna stannade vi till på Madison Square Garden och såg vårt Rangers – Där såddes fröet. Efter lite lekande i studion resulterade det i en hyllningslåt.

Är folk i USA/NY medvetna om denna kärleksförklaring?
– Vi har fått en hel del bra respons, så det är kul! Vi hörde även att Henrik hade spelat den i omklädningsrummet vilket är minst sagt stort!

Favoritspelare i Rangers och varför?
– King Henrik såklart. Kreider, Zuccarello – målmaskiner. Dan Girardi är också en favorit – bra tryck i bössan.

Live? Kan vi räkna med att få se April Divine 2016?

– Kan eventuellt bli någon mindre turné mot hösten. Precis fått en dotter som ges högsta prio såklart. Men några gigs inom Norden kan fungera.

Stort tack Jocke!

Själva låten då? Well, det svänger ta mig tusan. Stycket är inget som sätter sig direkt men efter några genomlyssningar framträder en rejäl smocka med medryckande arrangemang och en självklar refräng. Ljudbilden är klar och låten rekommenderas varmt till alla som gillar musik i genren PapaRoach/Korn eller för delen Alter Bridge. Låten finns för övrigt på Spotify.
Lets go Rangers!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER