VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
destinyveithoffenbacherfotoviktorialarsson

Veith Offenbächer ny medlem i Destiny

destinyveithoffenbacherfotoviktorialarsson
Veith Offenbächer, född 1976, är en erfaren tysk gitarrist med en bred repertoar.

2006 gick han med det tyska bandet Dawn of Destiny med vilka han släppt fem album med samt gästat på deras sjätte. Tidigt 2015, efter en sista turné, lämnade Veith Dawn of Destiny och Tyskland och flyttade med sin familj till Sverige.


Veith har varit ett Destiny-fan ända sedan början av nittiotalet och för ett par år sedan träffade han Stefan Björnshög vilket i sin tur förra året ledde till ett gästspel på det kommande Destiny-albumet “Climate Change”. Efter det var bara naturligt att Veith efter flytten till Sverige så småningom skulle hamna i Destiny, som redan hade planer på att utöka bandet med ytterligare en gitarrist som komplement till Michael Åberg.

Veith kommer att göra sin livedebut med Destiny under första halvan av 2016 lagom till releasen av jubileumsalbumet “Climate Change”.

Destinys nya sättning

destiny2015band484fotoviktorialarsson
Från vänster:

Stefan Björnshög är Destinys grundare och ständige basist ända sedan starten 1982. Stefan spelar på alla Destiny-album och inspelningar. Han är också den som skriver det mesta av musiken i bandet.

Jonas Heidgert är Destinys sångare sedan 2012. Jonas är också sångare på samtliga fem album med Dragonland där han även spelar trummor på de två första plattorna.

Kane Svantesson återvände till Destiny 2013, men han kom med i Destiny första gången redan 1994. Det är Kane som spelar trummorna på Destiny fjärde album “The Undiscovered Country” (1998).

Veith Offenbächer är Destinys senaste medlem då han kom med i bandet nu i oktober 2015. Tidigare spelade Veith i det tyska bandet Dawn of Destiny som han släppt fem album med samt att han gästande på deras nyligen släppta sjätte album.

Michael Åberg anslöt till Destiny redan 2005 Michael var tidigare med i Nostradameus där han spelade gitarr på fyra av deras album.

destinyclimatechange484

Jubileumsalbumet skulle ursprungligen heta “The incompatibility of Philosophical Terminology”, men av flera skäl ändrade man det till förmån för “Climate Change”.
Albumet kommer att släppas under första halvan av 2016 och kommer att innehålla fem nyinspelade gamla låtar som aldrig tidigare släppts, samt nio nyinspelade gamla låtar.

”Climate Change” är inspelat i bandets egen studio, Destiny Recording Studio (DRS), med teknikern Henrik Pettersson från Tarmpolin Recordings. Omslaget är skapat av Mattias Norén.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter