VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
saffire02effie-trikili484

Liveklipp med Saffire – tar ställning mot rasism i ny låt

0 Shares

saffire02effie-trikili484
Det var i fredags kväll, när Metallica Club Scandinavia arrangerade en Metallica-förfest på Sticky Fingers i Göteborg som Saffire spelade upp en ny låt från deras kommande album.

“Casters Of The First Stone”, som låten heter kommer att finnas med på bandets efterlängtade andra studioalbum som släpps i höst/vinter.


Bandets grundare och gitarrist Victor Olsson;
“Låttexten kom till när jag och vår sångare Tobias Jansson förra året satt tillsammans och försökte känna in hur stämningen i låten kändes. Vi pratade om riksdagsvalet som var då och om de främlingsfientliga krafter som började spridas och började få allt större inflytande och uppmärksamhet. Tobbe berättade om en kväll då ett öppet rasistiskt parti marscherat förbi högljutt utanför hans lägenhet och om hur olustigt det kändes. Detta blev då startpunkten i låten, där vi fortsatte skriva om rasism, egoism, massmanipulation och hatpropaganda. Det är viktigt för oss att ta ställning emot den våg av hat och rasism som sprids i världen!”

Liveklipp med Saffire – tar ställning mot rasism i ny låt

Liveklipp med Saffire – tar ställning mot rasism i ny låtDet var i fredags kväll, när Metallica Club Scandinavia arrangerade en Metallica-förfest på Sticky Fingers i Göteborg som Saffire spelade upp en helt ny låt från deras kommande album."Casters Of The First Stone", som låten heter kommer att finnas med på bandets efterlängtade andra studioalbum som släpps i höst/vinter.Bandets grundare och gitarrist Victor Olsson;"Låttexten kom till när jag och vår sångare Tobias Jansson förra året satt tillsammans och försökte känna in hur stämningen i låten kändes. Vi pratade om riksdagsvalet som var då och om de främlingsfientliga krafter som började spridas och började få allt större inflytande och uppmärksamhet. Tobbe berättade om en kväll då ett öppet rasistiskt parti marscherat förbi högljutt utanför hans lägenhet och om hur olustigt det kändes. Detta blev då startpunkten i låten, där vi fortsatte skriva om rasism, egoism, massmanipulation och hatpropaganda. Det är viktigt för oss att ta ställning emot den våg av hat och rasism som sprids i världen!"

Posted by Rocknytt on den 24 augusti 2015

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter