Foto: Bloodstain, Facebook

Bloodstain debuterar med EP

Bloodstain har släppt sin sin debut-EP

Stockholmssönerna i Thrash Metal-gänget Bloodstain har släppt sin sin debut-EP “I Am Death” och armbågar sig oblygt fram i kön över årets mest imponerande och potenta jungfrusläpp.

Ynglingarna som i tre av fyra fall var blott 17 år vid inspelningen av verket bjussar på en snortajt käftsmäll och sällar sig till tex Xion i fållan av The New Wave of Swedish Thrash Metal och det märks att de tillbringat lejonparten av sin blott sex månader långa existens i replokalen då materialet luktar blod, svett och blåsor på fingrarna.

Bloodstain norpade en hedersvärd andraplats i tävlingen Lidingö Rock där även den flinka gitarristduon Linus Lindin (även sång) och Oskar Lindroos kammade hem priset för “Bästa Gitarrist” och giget ledde i sin tur till att deras liveinsasts var så uppskattad att de dessutom knatade hem trygga i förvissningen att de gjort sig förtjänta av en plats på festivalen Downtown Riot den 18:e maj tillsammans med The Night Flight Orchestra, The Gems, Cyhra och Avatarium.

Bandets aggressiva Thrash går hem hos den här specifika stofilen bakom tangenterna då jag i det närmaste går i barndom när jag hör spår av tidiga Testament, Heathen och Metallica. Exakt allt på “I Am Death” imponerar. Låtarna är lagom komplexa och ösiga, sången är apförbannad men samtidigt melodiös, trummorna smattrar på i Dave Lombardo-style, basen är skönt närvarande i mixen och gitarristerna har hittat en suverän balans mellan NWoBHM och Kalifornisk Thrash. Drutt-riffandet runt 2.30 in i “Betray and Behold” får mig att gå upp i mental brygga och är blott ett av flertalet fantastiska riff som lyssnaren kan avnjuta på ! Am Death” och den kan nog dyka upp på åtskilliga listor när 2024 ska summeras.

Det ännu osignade bandet har förhoppningsvis en alldeles lysande framtid att se fram emot och det ska bli riktigt spännande att få följa deras väg uppåt.

Bloodstain debuterar med EP 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER