Foto: Effie Trikili

Erik Grönwall lämnar Skid Row

Hälsan kommer i första hand, meddelar Erik i ett känslomässigt inlägg på Facebook.

Hälsan kommer i första hand, meddelar Erik i ett känslomässigt inlägg på sin Facebook.

Erik Grönwall väljer att gå skilda vägar med Skid Row. Orsaken är att han behöver prioritera återhämtning efter behandlingen från den elakartade blodcancern, som han drabbades av för några år sedan.

Om jag inte kan prioritera hälsan är jag inte rätt man för jobbet”, skriver Erik Grönwall på sin officiella Facebooksida.

Under år 2021 behandlades Erik för elakartad leukemi (blodcancer). Idag mår han bättre och är symtomfri, skriver han i sitt inlägg. Men hälsan går i första hand oavsett hur mycket han älskar att turnera, meddelar Erik.

Nu väljer han att lämna sitt drömjobb som frontman i Skid Row så att han kan fokusera fullt ut på återhämtning. Nedan kan du ta del av Eriks hela inlägg:

 

År 2022 blev Erik erbjuden att bli sångare i Skid Row. Därmed blev en cirkel sluten då det var just hans framförande av “18 And Life” som fick Idol-juryn att imponeras av hans fantastiska sångstämma och skickade honom vidare i tävlingen.

Erik Grönwall lämnar Skid Row 1
Lzzy Hale hoppar hastigt in som Eriks ersättare på den pågående turnén. Foto: Anna Karlsson

Skid Row själva önskar honom lycka till i ett inlägg i sina sociala medier samtidigt som de aviserar om att de kommer släppa en liveplatta med tidigare inspelat material med Erik på sång, lite som en hyllning till åren som bandet fick tillsammans med honom. Dessutom kan de meddela att Lzzy Hale från Halestorm kommer att greppa micken på bandets resterande turnéspelningar.

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER