VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Rikard Zanster

EVERGREYS keyboardist går solo

Rikard Zanster

Han är i vanliga fall medlem i ett av Sveriges största metalband: EVERGREY. Men nu släpper keyboardisten Rikard Zander sitt första soloalbum under namnet RIKARD Z.

Först ut är singeln “The World Makes Sure You’ll Die”, där Rikard nu även presenterar sig som sångare.
– Efter att ha körat i över tio år har jag väl till slut samlat tillräckligt mod för att ta över mikrofonen själv och be alla andra hålla käft, säger Rikard och skrattar.


På albumet – som släpps senare under 2015 – medverkar både medlemmar från EVERGREY och AVATARIUM, även om Rikard berättar att musiken är långt ifrån den hårdrock han vanligtvis spelar.
– Det är mer piano och mindre ylande gitarrer. Samtidigt tror jag att den som gillar det jag gör i vanliga fall ändå kommer att känna igen sig.  
Rikard säger också att soloplattan inte kommer att påverka arbetet med EVERGREY, vars senaste skiva “Hymns For The Broken”, hyllats av fans och recensenter över hela världen.
– Evergrey är mitt hem, men ibland måste man våga göra någonting annat också. Och det här var för bra för att jag skulle hålla på det själv, säger Rikard.

Singeln “The World Makes Sure You’ll Die” släpps digitalt idag 27 maj via Spinnup.

{youtube}I9UvHSGSe6A{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link