VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
slayer-band-2014-press

SLAYER klara med album nr 11

0 Shares

slayer-band-2014-press
Det hittills namnlösa albumet som nu följer upp 2009 års World Painted Blood är Slayers första för bolaget Nuclear Blast. Det är också det första utan gitarristen Jeff Hanneman, som dog 2013 av leversvikt.

Kerry King har berättat att det kändes väldigt konstigt att skriva låtar utan Hanneman, eftersom de har skrivit allting tillsammans sedan de båda gitarristerna startade bandet 1981.


Sångaren/basisten Tom Araya har också uttalat sig om hur tomt det har varit, men säger att även om Hanneman inte medverkade fysiskt var han ändå en del av inspelningen. Låten Piano Wire skrevs av Hanneman, men trots att den spelades in redan 2009 är det enbart King som står för gitarrspelandet.

 

Utöver King och Araya medverkade trummisen och tidigare medlemmen Paul Bostaph, som återvände till Slayer 2013. Dessutom bidrog Gary Holt (Exodus) med gitarrsolon på flertalet låtar. Med tanke på att Holt hoppade in som livegitarrist redan då Hanneman insjuknade 2011 var det ett naturligt steg att ta för bandet.

Araya beskriver det nya albumet, nummer elva i ordningen, som ett typiskt Slayeralbum med samma teman som tidigare, dvs religion, konflikter och sociala problem som mänskligheten brottas med. Man kan faktiskt redan nu börja fundera på hur nummer tolv kommer att låta. Hela sex låtar är nämligen klara, men det finns i dagsläget ingen tidplan för nästa album. 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter