Dee-Snider-484

DEE SNIDER 60 år idag!

Dee-Snider-484

DEE SNIDER fyller hela 60 år idag, söndag den 15:e mars.

Dee-Snider-484

DEE SNIDER fyller hela 60 år idag, söndag den 15:e mars.

Visst låter det otroligt, men det är faktiskt sant. 
Dee Snider och hans Twisted Sister kommer att gå till historien för två av hårdrockens mest odödliga kampsånger; I Wanna Rock och We´re Not Gonna Take It. Han har dock en mängd andra bedrifter på sitt cv, bland annat radiopratare, musikalartist och dokusåpastjärna. Detta är bara en bråkdel av vad han har åstadkommit under sin långa karriär.

Dee kan verkligen kallas för en motsägelsernas man. Han gick från sin uppväxt i ett kristet hem, via kyrkokören, till att bli legendarisk sångare och låtskrivare i Twisted Sister. Han har suttit i senatförhör och försvarat sin musik gentemot Parents Music Resource Center, för att några decennier senare skriva musik till barnprogram och låna ut sin röst till en karaktär i Svampbob fyrkant. Han har kallat glam metalband för sellouts medan Twister Sister gjorde en cover på 60-talshiten Leader of the Pack och släppte en julskiva. En sak är dock säker. Vad Dee än tar sig för gör han det med en aldrig sinande energi och övertygelse.

Nu har han alltså även fyllt 60 år. Grattis Dee – stay hungry!

{youtube}UpfZcEjopYE{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER