VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
nerved-electric-dump

NERVED hyllar Leila K

nerved-electric-dump
NERVED från Stockholm/Falun har gjort en egen tolkning av Leila K’s hitlåt “Electric” från 1995. Låten gästas av Richard Sjunnesson (THE UNGUIDED, ex-SONIC SYNDICATE) på growl.

Första singeln ut från Nerveds kommande album The Missing Peace (MMSCD 027) är en cover på Leila K:s klassiker “Electric”, som de gör tillsammans med Richard Sjunnesson från the Unguided och Sonic Syndicate. Det är också den första låten med den nya sättningen av Nerved.

Kort om bandet
Nerved startades 1999 har sedan dess haft varierande uppsättningar. 2004 släppte de debutalbumet Of Line (MMS/Sony Music) och följde upp med Finally Nerved 2008 (MMS/Universal).

Petra Kvännå (sång) var esset i Joakim Cans rockärm när hans team vann första upplagan Körslaget i TV4. Petra har också gjort ett flertal album och med Clas Yngströms Sky High.

Elias Modig (bas) har spelat med större delen av svensk artistelit som Eagle Eye Cherry, Infinite Mass, Melissa Horn, Magnus Uggla och Titiyo. Elias är också medlem i the Guild.

Jocke Björkegren (gitarr) spelar även med i Chosen By Gods. Han var också med It’s Alive som hade en sångare som sedermera skulle bli känd som Max Martin.

Joachim Brunnberg (trummor). Tidigare med Skuggboxare, medverkar också på Mike Granditskys kommande album.

Marcus Hanser (gitarr) grundare av Nerved, huvudsaklig låtskrivare och producent.

nerved484

För ett par dagar sedan bloggade bandets gitarrist Marcus Hanser följande angående Leila K och “Electric”.

SVERIGES FÖRSTA ROCKSTJÄRNA
En del säger Jerka (Jerry Williams), andra säger Yngw(i)e Malmst(e)en. Men båda är fega svennar om man jämför Leila K. Inte bara var hon uppkäftig, kaxig och street smart men också rörig…för att inte säga ett levande kaos. Och som en sann rockstjärna var hennes karriär. Som ett sprakande tomtebloss.

Hon slog igenom med Rob’n Ras och låten ”Got to Get”. Men det var med ”Electric” det smällde. En av de första låtarna som kom ut ur Cheiron-studion i…Stockholm. Med salige Denniz Pop i spetsen. Han gjorde Electric med några andra, bland annat världens kanske största nutida hitmakare Max Martin. ”Electric” var det nya popsverige, nya popen i världen. Men Leila K var en rockstjärna. Kort efter denna hit ramlade hon ut från listorna, ända ned på gatorna i Stockholm. Knark är inte så kul i längden.

Jag hoppas Leila reser sig igen. Hoppas hon en dag blir kapabel att se vad hon gjorde med Sverige och svensk musik. Snart är det dags för Nerveds tolkning av Electric tillsammans med Richard Sjunnesson, tills dess håll till godo med originalet: http://youtu.be/Jl_5NHTvDAI

Länk till blogg: www.nolltva.se/sveriges-forsta-rockstjarna/

Länk till Facebook: www.facebook.com/nervedband

 

{youtube}ueJb9fhp4RE{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Acke Hallgren Fragile250

Acke Hallgren – Fragile

Det finns ett suggestivt mörker på den här skivan som är väldigt vackert och behagligt hela vägen igenom. Samtliga låtar är välskrivna, allt från den instrumentala inledningen ”Prelude” till den avslutande ”Gratitude”. MEN…jag hade gärna sett att svängarna tagits ut ännu mer åt alla håll, vilket hade gjort det mörka än mörkare, det tunga än

SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT