VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
allelectric-foto-jenny-hallstrom484

ALL ELECTRIC släpper EPs

86 Shares

allelectric-foto-jenny-hallstrom484
Det smått legendariska garage/psychrockbandet All Electric är tillbaka med re-releaser på sina tidigare demos.

Först ut är EP:n ’’Demons’’ som släpps digitalt på Spotify och iTunes den 18/2 och som kommer att sammanställas tillsammans med EP:n ’’Fonus Days’’ som har releasedatum 25/2, på en limiterad kassettutgåva med liveversioner av bl a tidigare helt outgivet material.


All Electric svepte genom landet från att man startade 2010 till att man tog en ofrivillig paus i maj 2013. Utan att släppa en enda låt officiellt så lyckades man stadga sig på den svenska undergroundscenen som det bästa livebandet som fanns att hitta. Med spelningar på festivaler som Storsjöyran, ett fullsatt cirkustält på Trästocksfestivalen, Debaser- Malmö och Slussen, Scharinska samt flera kända och okända festivaler och klubbar fick man lovord från samtliga recensenter, blev omskrivna i PSL och var det största löftet på den svenska rockscenen. Innan första singeln kommit ut så blev det dock tyst om bandet. All Electric blev ett mysterium och många blev dem som saknade bandets energi, som en gång för inte så längesedan hade spridit sig epidemiartat. Nu är bandet tillbaka, med mer energi än någonsin – och de är här för att stanna.

All Electric, som har varit hängivna det sena 60-talets garage, soul, rock och psych-scen är nu aktuella med klubbgig i vår, festivalgig i sommar, en digital- samt kassettrelease av sina tidigare osläppta alster, samt studioinspelningar av nytt och mycket mörkare material än tidigare.”

allelectric

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter