VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Art of Anarchy 484

Ex-STONE TEMPLE PILOTS, GUNS N’ ROSES och DISTURBED-medlemmar förenas i nytt band

Art of Anarchy 484

ART OF ANARCHY, ett nytt band med Scott Weiland (STONE TEMPLE PILOTS, VELVET REVOLVER) på sång, John Moyer (DISTURBED) på bas, Jon och Vince Votta på gitarr och trummor, samt Ron “Bumblefoot” Thal (GUNS N’ ROSES) som andregitarrist och producent, kommer att släppa sitt debutalbum i vår.

Redo att bli ett av de största nya banden år 2015 omdefinierar ART OF ANARCHY hela begreppet “supergrupp”. Möt megagruppen – där bandmedlemmarna i sig själva är rocklegender med över 150 miljoner i omsättning. Med “over the top”-låtar, en allt eller inget-attityd, star power, samt “bring down the house”-framträdanden lovar detta megaband att förvandla en ny generation till rockentusiaster.


ART OF ANARCHY-medlemmarna är några av rockens mest mångsidiga musiker med flertalet hitlåtar i bagaget. Den ikoniska frontmannen Scott Weiland har en omedelbart identifierbar röst och behöver ingen närmre presentation. Han är känd som en av rockens mest skickliga och ständigt föränderliga vokalister. Gitarristen Ron “Bumblefoot” Thal från GUNS N’ ROSES, basisten John Moyer från DISTURBED samt tvillingbröderna Jon Votta på gitarr och Vince Votta på trummor, lovar en extrem och kompromisslös musikalitet som ringer in en ny era för rockmusiken.

Bandet uppkom ur en 18-årig vänskap mellan Bumblefoot och Votta-bröderna, vilka lärde känna varandra på den lokala New York-scenen. Jon Votta kontaktade Bumblefoot med idén om att sätta ihop ett nytt och unikt rockband som skulle få folk att prata. De visste att Scott Weiland skulle vara den ideala sångaren för att hantera bandets musikaliska mångfald. När Weiland väl var ombord fullbordades bandet med den aggressiva, precisa, melodiska basen spelad av John Moyer.

ART OF ANARCHY har vuxit fram som ett band villigt att utrota musikaliska gränser i jakten på någonting briljant. För dessa legendariska medlemmar handlar det om låtskrivande och musicerande – vilket bandet stolt visar på sitt självbetitlade debutalbum. Bandet ser även till att Weiland återvänder till sina hårdrocksrötter, med ett hårdare ljud här än på något av sångarens föregående alster.

Bumblefoot skiner inte bara som bandets andregitarrist, utan också som producent och engineer på albumet. Hans världsklassiga gitarrspel rankar honom som en av rockens mest innovativa gitarrister.

John Moyer ger en slagkraftig grund som rundar av ljudet i ART OF ANARCHY. Hans stil kan höras genom hela albumet.

Jon Votta, den stora arkitekten bakom bandet, co-skrev albumet och delar gitarrspelet med Bumblefoot. Votta säger: “This is the record I always dreamed of making since I started playing guitar.” Vince Votta kom på bandnamnet baserat på följande principer; det måste vara extremt, kompromisslöst och djärvt – ungefär som hans trumspel.

{youtube}xL8CJfkLBo0{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter