VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
ace-484

ACE FREHLEY till Gröna Lund

ace-484
Det är nu klart att ACE FREHLEY kommer besöka Sverige och Gröna Lunds Stora Scen nästa sommar.

Gröna Lunds första hårdrocksbokning för nästa sommar är klar. Legendaren från Kiss och en av de främsta gitarristerna i hårdrocksvärlden ger sig ut på turné och gör en Sverigeexklusiv konsert på Gröna Lund. Senast han spelade på tivolit var med Kiss när de intog scenen 1976. Den 17 juni kl. 20.00 hälsar vi Ace Frehley välkommen tillbaka till Stora Scen.


Ace Frehley växte upp i Bronx (USA) och började spela gitarr redan i 13-årsåldern, influerad av bland andra Jimi Hendrix, B.B King och Led Zeppelin. När han var 21 år såg han en annons i tidningen där man sökte en gitarrist till ett band. Ace gick på audition och fick spela framför Paul Stanley och Gene Simmons. Tre veckor senare var han en medlem i bandet och resten är som man brukar säga historia. Han lämnade Kiss för en solokarriär 2002 och senaste albumet ”Space Invaders” släpptes i augusti 2014. Guitar World Magazine rankar Ace Frehley på plats nummer 14 på listan ”The Greatest Metal Guitarist of All Time” och den 17 juni kl. 20.00 ställer han sig på Gröna Lunds Stora Scen.

– Jag missade tillfället att se Kiss sist de spelade på Stora Scen 1976, jag var bara 8 år då. Men att nu få möjligheten att boka en av världens bästa hårdrocksgitarrister till Grönan, som varit så tongivande i ett av världens största hårdrocksband, det är helt enkelt en dröm som går i uppfyllelse, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link