Foto: Troll Toftenes

Bokassa släpper nytt album

Rocknytt har fått äran att på förhand tillkännage att norska Bokassa imorgon 16 februari släpper sitt nya album "All Out Of Dreams"! Läs mer här!

Efter en intensiv höstturné och fyra kritikerrosade singelsläpp är norska Bokassa tillbaka med en ny fullängdare. “All Out of Dreams” (Indie Recordings) beskrivs som Bokassas mest varierade album hittills.

De som följt bandet sedan starten kommer känna igen de fuzziga riffen och det svulstiga soundet, men denna gång har Bokassa breddat referensramarna ytterligare och svävar lekfullt mellan olika genrer.

All Out of Dreams spelades in av Tue Madsen (Meshuggah, The Haunted, Halford) i Antfarm Studios i Danmark. Albumets tio låtar klockar in på ganska exakt 30 minuter och Bokassa blandar genrer hejvilt, mer än vad de någonsin gjort tidigare! Den relativt korta speltiden gör att varenda sekund känns genomtänkt och det märks att man inte lämnat något åt slumpen. I en tid där mycket låter likadant har det alltid varit viktigt för Bokassa att varje skiva är ljudmässigt unik, vilket de verkligen lever upp till med detta släpp.

Det engelska välrenommerade webbmagasinet Bring the Noise utsåg de två nya singlarna Let’s Storm The Capitol och Garden of Heathen till kvällens absoluta höjdpunkter i sin recension av bandets konsert som publicerades den 10 december förra året. I hemlandet Norge har man skruvat upp förväntningarna ytterligare, då den stora dagstidningen Dagsavisen listat All Out of Dreams som nummer 1 av 24 på en lista över de album som under 2024 kommer ha mest inverkan på hela den norska musikscenen! Två av låtarna innehåller dessutom gästsång av Lou Koller från hardcorelegendarerna Sick of it All från New York samt av Aaron Beam från Portland-baserade stonerrockarna Red Fang.

Bokassa skriver själva om plattan: ”Detta är ett album där känslan av uppgivenhet återkommer i flera av låtarna. Oavsett om det handlar om dina egna misslyckanden, känslan av att systemet svikit dig, kanske på grund av misslyckad regeringspolitik, eller att du helt enkelt bara gett upp om allt. Den gemensamma nämnaren är att alla du möter i texterna har tappat hoppet, vilket också är något som albumtiteln anspelar på. Skivans namn skulle också kunna ses som en direkt referens till vår egen karriär och drömmen om att äga en egen ö i Stilla havet. Tyvärr har den stora massan ännu inte utvecklat god musiksmak, så den drömmen är i nuläget ganska obefintlig.”

Låtlista:
01. The Ending Starts Today
02. Garden Of Heathen
03. Straight Edgelord
04. All Out Of Dreams
05. Bradford Death Squadron
06. Let’s Storm The Capitol
07. Everyone Fails In The End
08. Gung Ho
09. No More Good Days
10. Crush (All Heretics)

Bokassa:

Jørn Kaarstad: Sång & Gitarr

Bård Linga: Bas & Sång

Olav Dowkes: Trummor & Sång

Bokassa släpper nytt album 1

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER