VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Borgerlig Begravning på gång med sitt andra studioalbum

Den 15:e december är det dags för Borgerlig Begravning att än en gång ställa till med releasefest, denna gången för studioalbumet Parasit, som släpps via Wild Kingdom/Sound Pollution.

Borgerlig Begravning är bandet som på bara några år gått från att vara ”Sveriges yngsta punkband” till att ha blivit ett av landets mest uppskattade liveband inom scenen.


Bandet består av kusinerna, Julian, Frans & Eddie, som efter att ha sett en spelning medJönssonligan & Asta Kask bestämde sig för att starta ett eget band. Första spelningen var som support till just Jönssonligan.

Killarna gjorde sig snabbt ett namn inom den svenska punkscenen, och spelade med etablerade band som Asta Kask och Mimikry redan under sitt första år som band.

Efter en handfull vinylsinglar släppte bandet debutalbumet ”Gör Vad Du Vill”, och Borgerlig Begravning blev snabbt ett favoritband för en ny generation punkare.

Nu är det äntligen dags för album nummer två. Tillsammans med Jugglo Wall gick bandet in i Kapsylens Studio 44 och spelade in 12 låtar. Titeln på nya skivan är ”Parasit”, och med influenser från band som Asta Kast, Bad Religion, GBH och Ramones har bandet gjort en skiva som kommer få folk att förstå hur bra punk kan vara.

Borgerlig Begravning har under våren turnerat tillsammans med Charta 77 & Köttgrottorna, där de unga killarna befäst sin position som den friska fläkt som Punk Sverige behöver!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT