VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
smokinhearts

Se smakprov från SHAMAN’S HARVEST nya platta

3 Shares

smokinhearts

SHAMAN’S HARVEST släpper nu en EPK (electronic press kit) för sin kommande platta, “Smokin’ Hearts & Broken Guns”, som är ute i september. Kolla in EPK:n i spelaren nedan.

Shaman’s Harvest väckte uppmärksamhet I USA då bandet själva släppte albumet “Shine” som innehåller låten “Dragonfly”. Låten tog sig ända upp till plats 16 på Billboards Active Rock-lista och plats 9 på Heritage Rock vilket resulterade i över 150 000 sålda singlar och 10 000-tals sålda album. Till dags dato har videon visats 2,3 miljoner gånger på Youtube. Låten hamnade även på soundtracket till filmen “Legendary” och de spelade in “Broken Dreams” till WWE-brottaren Drew McIntyres som hans signaturmelodi.


Samtliga bandmedlemmar växte upp tillsammans och delade drömmen om ett framgångsrikt band. Nathan Hunt berättar: ”Att bo i Missouri är fantastiskt! Det är någonting riktigt jordnära med människorna från Midwest. Vi jobbar hårt, skaffar barn, dricker alldeles för mycket men tvekar inte att börja om på nytt då vi drattar på ändan. Vi har vår egen form av artisteri som hämtar inspiration ifrån vinden, vetefälten och diset som stiger från bäckar och floder en sommarmorgon.”

Då de börjat inspelningen av “Smokin’ Hearts & Broken Guns” fick sångaren Hunt diagnosen strupcancer. ”Jag satsade allt jag hade på den plattan,” förklarar han. ”Jag visste ju inte om det skulle bli min sista platta och såg till att inte missa en enda inspelningsdag med olika behandlingar före och efter varje session. Jag tror att varje cancerdrabbad individ har sitt eget sätt att tackla sjukdomen. Vissa dagar känner man sig ensammast i hela världen, vilket hörs på några av låtarna, och andra är man helt upprymd av allt stöd och kärlek jag fick från familj och polare. Jag hade turen att få göra den plattan där och då vilket hörs.

Plattan är enkel på så sätt att den osar av känslor som dock är olika för varje låt. De är ofta sceniska och blir till en ljudtapet över våra upplevelser i livet båda från gårdagen och av idag.”

Hunt säger: “Vad än man gör, som att köra på motorvägen, vara på jobbet eller leva rövare så är detta filmmusiken till våra erfarenheter.  Jag tror att lyssnarna kommer att uppskatta låtarnas mångfald som den riffigt rockiga ‘Here It Comes’ eller mörkare, känslosammare låtar som ‘Ten Million Voices’.”

Shaman’s Harvests “Smokin Hearts & Broken Guns” släpps 17/9 via Mascot Label Group/Mascot Records/Warner Music Sweden.

{youtube}m3U_EpCN0Y8{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter