VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Mello-låtskrivaren hade rapmetal-projekt – nu remastras det

Han är medgrundare till Dolly Style och skrivit flertalet Mellobidrag. Men åren före det hade låtskrivaren Palle Hammarlund ett svenskt/amerikanskt rapmetal-projekt. Snart släpps projektets album på nytt.

Förutom popvärlden är även Palle Hammarlund flitig låtsnickare inom metal-genren där han bland annat skrivit flertalet dängor till Lillasyster, Thundermother och nya stjärnskotts-duon Scarlet. Men för över 15 år sedan stod han själv på scenen med metalbandet Fuelhead.


Genom lite kontakter i Los Angeles parade deras manager ihop Fuelhead med tre rappare på andra sidan Atlanten, vilket frambringade Fuelhead featuring K.O.T (Kingz Of Tomaro) Nu ska det projektet remastras och släppas på nytt, efter att ha varit stendött i flera år.

Med start den 2 juni släpper bandet en (remastrad) låt i veckan under tio veckors tid hos de flesta digitala streamingplattformarna.

Annons:

– Vi omformade hela klabbet till Fuelhead featuring K.O.T och gjorde en hel drös med låtar. Sedan drog vi till L.A och gjorde två riktiga rockvideos plus giggade med boysen, skriver Palle Hammarlund i ett mejl till Rocknytt.

– Albumet ”Fuel for the Kings” släpptes 2012 men låg bara online ett kort tag. Trots alla förutsättningar hände inget och projektet lades till allas vår förtvivlan i dvala.

– Mest på grund av att vi hade en kul tid och att vi faktiskt gjorde något vi än idag är stolta över så släpper vi plattan igen. Inget lät som det då och inget låter som det nu. Det är liksom inte Linkin Park eller nu-metal. Det är ganska basic hårdrock och rap men på nåt konstigt sätt på riktigt, skriver Palle.

Fuelhead var aktiva åren 1999 till 2012. Trion bestod av Palle Hammarlund, Andréas Henemyr samt Jimmie Svensson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT