Foto: Tim Saccenti

Metallica har släppt sitt tolfte studioalbum 72 Seasons

Fredag 14 april släppte Metallica sitt nya album "72 Seasons". Läs mer och lyssna på albumet här!

Fredag 14 april släppte Metallica sitt nya album “72 Seasons”. Albumet är producerat av Greg Fidelman tillsammans med James Hetfield och Lars Ulrich. ”72 Seasons” är Metallicas första album sedan 2016 års ”Hardwired…To Self-Destruct”.

”De första 18 åren av vårt liv formar vårt sanna eller falska jag, påståendet att ’vi är dom vi är’ på grund av våra föräldrar och vår personlighet blir placerade i möjliga fack på grund av detta. Mycket av vår erfarenhet som vuxna människor är en återupplevelse eller en följd av barndomens minnen. Antingen förblir vi fångar inom barndomens upplevelser eller så slår vi oss fria från de bojor vi bär” säger James Hetfield när han berättar om konceptet kring albumet.

I slutet av april inleder Metallica sin världsturné M72 och i sommar, den 16 och 18 juniär det dags för två unika konserter på Ullevi i Göteborg. Volbeat och Mammoth WVH är förband första kvällen, andra kvällen öppnar Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills. Under turnen kommer vi att se bandet spela två kvällar i varje stad de besöker. Genom en så kallad No Repeat Weekend kommer de två kvällarna vara helt olika varandra – med två helt separata låtlistor och förband.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER