VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
sabaton-band-2013-new

SABATON live på DreamHack – spelningen direktsänds gratis på nätet

104 Shares

sabaton-band-2013-new
SABATON är klara för en spelning på DreamHack i sommar. Spelningen kommer dessutom att livestreamas gratis på nätet.

Pressmeddelandet lyder;


DreamHack startade 1994 i en skolmatsal i Malung när ett kompisgäng tog med sig sina datorer för att koda och umgås en hel helg. I dag är DreamHack världens största LAN, en av Sveriges största ungdomsfestivaler samt en av världens största esportarrangörer och producenter av TV-format med esport- och gaming-innehåll. Från varje stor festival producerar DreamHack hundratals timmar av liveunderhållning som följs av miljontals tittare världen över. På DreamHack Summer 2014 kommer de erbjuda ett bredare festivalprogram än någonsin och är stolta att presentera en direktsänd livespelning med Sabaton:

– Jag har länge velat spela på DreamHack, det är ett fantastiskt evenemang. Kan ses lite otippat men när vi sett hur många människor som laddat upp spelvideos med vår musik på YouTube m.m. så har vi satt siktet på att spela där och nu är det genomförbart! Att DreamHack sitter inne på sådan teknologi att spelningen går att livestreama är grymt, och att kunna nå så mycket folk är smått fantastiskt! Det skall bli spännande att se hur många som sitter och ser på denna spelningen online, säger Pär Sundström, basist i Sabaton.

Sabaton har med senaste skivan “Carolus Rex” sålt platina i Sverige, spelat på Friends Arena och Malmö stadion med Iron Maiden, vunnit hela sex stycken Bandit Rock Awards och även en Rockbjörn. Sabaton är högaktuella med släppet av nya plattan “Heroes” som finns tillgänglig i butik och för stream den 14:e maj 2014. Den direktsända spelningen på DreamHack på lördag 14 juni blir den första spelningen på svensk mark 2014 och en omfattande Sverigeturné följer med start i Stenungssund den 31 juli (för mer info se www.sabaton.net). DreamHack Summer 2014 arrangeras på Elmia 14-17 juni och Sabaton kommer att vara en av de musikaliska höjdpunkerna på festivalen.

– Det är vansinnigt kul att kunna boka ett så pass stort band som Sabaton till DreamHack Summer. Vi har träffat medlemmarna i Sabaton några gånger under året och utöver spelningen nu i juni så diskuterar vi flera andra intressanta projekt som vi kan göra tillsammans. För varje evenemang vill vi lyfta musikupplevelsen på DreamHack och det här känns som ett steg i rätt riktning, säger Robert Ohlén, VD på DreamHack AB.

Sabaton spelar live på DreamHack Main Stage lördag 14 juni 21:00. Sändningen kommer att vara helt gratis att följa via livestream i HD. Biljetterna till DreamHack Summer 2014 finns att köpa nu på bokning.dreamhack.se och kostar från 150 SEK för en dagsbiljett.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter